Đurićeva JASNA poruka izmišljenom FS Kosova!

Autor:

Sport

19.09.2019

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neprihvatljivo je onemogućavanje igre jednom klubu iz centralne Srbije na Kosovu i Metohiji i to što neko "zvecka pretnjama" da će zabraniti bilo kome da igra fudbal suprotno je svim civilizacijskim normama, poručio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

Ðurić je komentarišuću zahteve kosovskog fudbalskog saveza da se ne dozvoli utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije Trepča - Crvene zvezde u Zvečenu i najavu zabrane ulaska fudbalerima Zvezde, rekao da je ponašanje Prištine neprihvatljivo, da se nikome ne može braniti sloboda kretanja i da se pitanje klupskih takmičenja ne sme politizovati.

- Onemogućavanje igre jednom klubu iz centralne Srbije u našoj južnoj pokrajini je neprihvatljivo, kao i pristici na klubove sa KiM, koji imaju političku pozadinu - rekao je Ðurić na konferenciji za novinare.

Kako je rekao, pritisci Prištine na klubove da ne igraju u srpskim takmicenjima imaju za cilj afirmaciju njihove brobe za tzv. nezavisnost Kosova i imaju "svake veze sa separatizmom, a ne sa sportom".


- Čak i da uzmemo da je pitanje reprezentativnog takmičenja donekle političko pitanje, pitanje klupskih takmičenja ne bi smelo da bude politizovano na bilo koji način - rekao je Ðurić i apelovao na sve koji imaju uticaj i odgovornost u međunarodnoj zajednici da se svima omoguće osnovna ljudska prava i ne ometaju klupska takmičenja.

Ðurić je istakao da Priština takvim zahtevima krši elementarne principe slobode kretnja, navodeći da bi zabrana slobode kretanja u Evropi u 20. veku u normalnim uslovima morala da naiđe na najširu osudu.

Dodao je da se Srbi na KiM neizmerno raduju napretku i plasmanu Trepče, koja je dostigla nivo takmičenja da može da učestvuje "barabar" sa najvećim srpskim klubovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading