(FOTO/VIDEO) Srpski telegraf na kultnom mestu: Ovde je Dejo Genije pretrčao ceo teren i postigao gol za pobedu protiv Bajerna!

Autor:

Sport

18.09.2019

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči meča između Bajerna i Crvene zvezde u okviru 1. kola grupe B u Ligi šampiona (sreda, 21.00, Arena sport 1, RTS 1), Srpski telegraf je posetio za mnoge "Delije" kultno i sveto mesto u Minhenu.

Mesto na kojem je stvorena istorija pre 28 godina, kada je Zvezda poslednji put gostovala Bajernu. Tog 10. aprila 1991. godine, meč se igrao na Olimpijskom stadionu u Minhenu, koji je sada pretvoren u rekreativno istorijski park, u kome se čuvaju uspomene na Olimpijske igre iz 1972. godine, kada je stadion i otvoren.

Danas je čitav olimpijski kompleks pretvoren u rekreativno sportski centar, u kome imate staze za bicikliste i trčanje, terene za tenis i odbojku na pesku i druge prateće sadržaje za sport i rekreaciju u prijatnom ambijentu koji obiluje zelenilom...

RepublikaFoto: Dražen Ostojić

Na sam Olimpijski stadion možete da uđete jedino ako platite kartu od 3.5 evra. Čim priđete blagajni možete da osetite duh istorije i starih vremena i toga kako su nekada izgledali stadioni.

Uzani redovi, metalne stolice na preklop, visoke šipke između redova, duboki kanali oko dna tribine... Kada to uporedite sa Alijanc arenom, doživite pravi vremenski teleport.

Ali, i pored toga što ga je moderno vreme pregazilo i što se na Olimpijskom stadionu više ne igraju utakmice od izgradnje Alijanc arene, i dalje možete da osetite njegovu dušu i da se divite ovom pravom arhitektonskom čudu i jednom od najlepših stadiona svog vremena, koji svoj šarm čuva i danas.

Za navijače Zvezde on će zauvek ostati upamćen kao sveto mesto, na kojem je izvojevana verovatno najveća pobeda na gostovanju u istoriji kluba sa Marakane. Dok silazite tribinama Olimpijskog stadiona, u glavi vam se vraća film neverovatne atmosfere gde je bilo oko 20.000 Delija, što je bio apsolutni rekord za navijače Zvezde.

Vraća vam se film i čuvenog kontranapada Dejana Savićevića i glas komentatora Milojka Pantića kako uzvikuje sada već čuveno "Dejane, Dejane, Dejane..."

Zvezda je tada pobedila sa 2:1 uz pogotke Darka Pančeva i Dejana Savićevića, koji su neutralisali vođstvo Bajerna preko Volfarta. Dve nedelje kasnije Zvezda je uspela da sačuva tu prednost i da na Marakani obezbedi plasman u finale u Bariju, a ostalo je istorija...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading