Zvezdo, napadni strašni Bajern!

Autor:

Sport

18.09.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema povlačenja pred nemačkom teškom artiljerijom! Crvena zvezda mora da napadne Bajern iz Minhena u sredu uveče (21), poručuje Radmilo Mihajlović (54) pred vruće gostovanje prvaka Srbije na startu ovosezonske Lige šampiona. Nekadašnji napadač Bavaraca pomno prati mečeve kluba čije je boje branio u sezoni 1989/1990.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Pavkov

- Bilo bi pogubno za Zvezdu da ode u Minhen strogo da se brani. Bunker nikada ništa dobro nije doneo našim ekipama u Evropi. Bolje ekipe, kada se zatvore, umeju da prime pet ili šest komada, zato bi to bilo pogubno - počeo je priču Radmilo.

ŠTOPERI DA GRIZU

Na naše pitanje da nije možda preambiciozno pretiti jednom Bajernu, i to u njegovom dvorištu, Mihajlović odgovara:

- Bajern je apsolutni favorit u svakom smislu. Što se tiče igračkog kadra, ulaganja i svih ostalih segmenata. Oni su već upisali tri boda, tako da Crvena zvezda nema šta da izgubi. Štoperi kluba iz Minhena stajaće na 50 metara od svog gola, a Milojevićevi momci moraju da odgovore na to. Moraju i naši štoperi da izađu što više napred, moraju da se nadigravaju, a ne da se plaše igre. Bajern preko poseda melje rivale, umara vas i kada oseti trenutak da ste ranjivi, nađe pukotinu i kazni vas - objašnjava čovek koji je na 34 meča za Bavarce dao četiri gola.

NIKAKO REPRIZA PARIZA

Mihajlović ističe da je koncentracija ključna stvar u ovakvim utakmicama.

- Zvezdini mečevi protiv Liverpula i Napolija kod kuće treba da budu putokaz igračima koji će u sredu istrčati na teren Alijanc arene. Ne sme da se desi scenario iz Pariza, recimo. Tada je pad koncentracije učinio svoje. Primili su crveno-beli šest golova, a lako je moglo da se desi da bude i deset da Borjan nije imao nekoliko sjajnih odbrana. Ekipa mora da bude fokusirana svih 90 minuta. Čak i da primi rano gol, treba da nastavi da igra da se nadigrava. Činjenica je da postoji razlika u klasi i baš zato Zvezda mora da igra rasterećeno, da ne bude u grču. Marin je bitan igrač za tim, dok u Bajernu opasnost preti sa svih strana, pre svega od Levandovskog i Komana. Tu su i Kutinjo, Perišić, bekovi dolaze visoko u fazu napada, dok štoperi sjajno skaču kod prekida i to im je još jedno oružje - završava priču Radmilo, koji se na kraju usudio i da prognozira da bi 2:1 mogao da bude rezultat u sredu na Alijanc areni.

Zvezda i Bajern dosad su se sastajali u pet navrata i imaju identičan skor - po dve pobede i remi.

RepublikaFoto: Starsport

Zvezda mora da prezimi u Evropi

Mihajlović veruje da Zvezda iz ove grupe može da dočeka evropsko proleće.

- Bajern i Totenhem su dimenzija za sebe, ta dva tima vidim kao prva dva u Grupi B. Zvezda može da dočeka proleće u Evropi i da bude treća u grupi, ispred Olimpijakosa. Mislim da sa Grcima može da se igra i da tu treba tražiti bodove - kaže Radmilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading