Van la Para: Trebala mi je nova avantura, došao sam u veliki klub!

Autor:

Sport

13.09.2019

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je u završnici prelaznog roka angažovala krilnog napadača Radživa van la Paru. Holanađanin je na promociji u мedija centru stadiona Rajko Mitić istakao da mu je velika čast što će nositi crveno-beli dres, kao i da se raduje izazovima koji mu predstoje u novom klubu.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Radživ Van la Para

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela imao je samo reči hvale za novog prvotimca...

- Radživ je prošao sve mlađe selekcije Fаjеnorda, igrao je u Herenvenu i u nekoliko klubova u Čempionšipu i Premijer ligi. On je brz krilni igrač. Tražili smo brzinu po bokovima i mislim da smo je dobili u vidu Matea Garsije i Van la Pare. Siguran sam da je Radživ veliko pojačanje za Crvenu zvezdu i da će uspešno nositi crveno-beli dres u narednom periodu - rekao je Mitar Mrkela.

Van La Para nije krio zadovoljstvo što je zadužio crveno-beli dres, a preneo je i prve utiske po dolasku u klub...

- Ljudi u Srbiji su vrlo prijatni. Dočekan sam na sjajan način. Saigrači, kao i trener, rekli su da im se obratim za bilo kakvu pomoć i to mi mnogo znači. Brzo sam se prilagodio na novu sredinu što je bitno. U Beogradu sam deset dana i odradio sam dosta treninga sa ekipom. Takođe, posetio sam Vojsku Srbije što je bilo zanimljivo iskustvo za mene. Sa saigračima provodim mnogo vremena u svlačionici. Zadivljen sam kvalitetom treninga i celokupnog rada u klubu. Posebeno me je fascinirao Zvezdin muzej u kojem se nalazi veliki broj trofeja. Sada sam se uverio u to koliko je Crvena zvezda velika - rekao je Van la Para.

Osvrnuo se Van la Para i na period u Hadersfildu, u kojem je zabeležio veliki broj utakmica...

- Lep period je ostao iza mene, imao sam sjajan odnos sa navijačima, uvek su bili dobri prema meni. Igrali smo Premijer Ligu, ali posle tri godine provedene tamo osetio sam da mi je potreban novi izazov u karijeri. Zvezda je za mene pravi izbor što se toga tiče i nadam se da ću postići što bolje rezultate - istakao je krilni fudbaler.

Otkrio je Van la Para i razloge zbog kojih je izabrao baš Crvenu zvezdu...

- Glavni motiv za dolazak u Crvenu zvezdu je Liga šampiona. Kao fudbaler želim da se takmičim u najjačem takmičenju, a to je Liga šampiona. Želim da igram sa najboljima, ali i protiv najboljih, zato sam došao ovde. Nisam mnogo znao o klubu, ali čim sam čuo da postoji interesovanje Crvene zvezde za mene odmah sam istraživao o klubu i njegovoj istoriji. Imam prijatelja Srba u Holandiji koji su mi preneli dosta lepog o Zvezdi, tako da sam srećan što sam došao u klub sa tako velikom tradicijom - nastavio je on.

Informisan je novi Zvezdin napadač i o utakmicama protiv Partizana.

- Čuo sam mnogo toga o večitom derbiju, najvećoj utakmici u srpskom fudbalu. O ostalim klubovima ne znam mnogo, ali želim da naučim. Nema lakih protivnika - istakao je Holanđanin.

Van la Para je izneo i očekivanja pred meč sa Bajernom u prvom kolu Lige šampiona...

- Potpuno sam spreman za sve izazove koji me očekuju. Na šefu stručnog štaba je da odredi da li sam mu potreban ili ne, dok je na meni da radim što više i bolje, siguran sam da će rezultati biti odlični -  zaključio je Holanđanin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading