Azerbejdžanac bio umešan u ubistvo: BIVŠI ROBIJAŠ šokirao Hrvate!

Autor:

Sport

11.09.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Azerbejdžana napravila je veliko iznenađenje pošto je u 5. kolu E kvalifikacione grupe za odlazak na EVRO 2020 protiv Hrvatske odigrala 1:1. Azerima je ovo prvi bod u kvalifikacijama, a osvojili su ga uz pomoć bivšeg robijaša.

 

Džavid Husejnov

Naime, Džavid Husejnov (31), vezni fudbaler Zire i azerbejdžanske reprezentacije, pre četiri godine našao se u centru skandala jer je optužen da je sa petoricom prijatelja i rođaka učestvovao u prebijanju tamošnjeg novinara Rasima Alijeva, koji je kasnije podlegao povredama u bolnici.

Inicijalni incident se desio 2015. godine posle utakmice Lige Evrope Gabala - Apolon, kada je Husejnov mahao turskom zastavom.

To je na Fejsbuku oštro kritikovao novinar Rasim Alijev, inače u tamošnjoj javnosti poznat po radu u nevladinim organizacijama i medijima.

Pre napada Alijev je otkrio da je dobijao pisma i telefonske pozive uvredljive sadržine od ljudi koji su se predstavljali kao Husejnov i njegov rođak. Ipak, Alijev je pristao da se nađe na šolji čaja kako bi izgladili odnose.

Fudbalska reprezentacija Azerbejdžana

Međutim, čim se pojavio na dogovorenom mestu, pet muškaraca je odmah počelo da ga tuče. Kasnije je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici.

Na suđenju je dokazano da je Husejnov pomagao batinašima u skrivanju i da je prikrivao kriminalno delo, zbog čega je osuđen na četiri godine zatvora. Usled dobrog vladanja, pušten je ranije na slobodu, pa je već 2017. zaigrao fudbal i ponovo obukao dres sa nacionalnim grbom.

Luka Modrić

Husejnov je u ponedeljak uveče čuvao Modrića i majstorski je odradio posao, da bi odličnu partiju krunisao golom. Ipak, ono što je uradio novinaru Alijevu, zajedno sa svojim drugovima, obeležilo ga je za ceo život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading