(VIDEO) Kvalifikacije za EURO: Nathova "bomba" nedovoljna za trijumf Izraela, očekivane pobede Nemaca i Holanđana!

Autor:

Sport

09.09.2019

22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od najzanimljivijih kvalifikacionih grupa za EURO 2020. godine je definitivno ona grupa G. Kuršlus na tabeli upotpunili su remi u Varšavi između Poljaka i Austrijanaca, kao i trijumf Slovenaca nad Izraelom odnosno Severne Makedonije nad Letonijom.

RepublikaFoto: Starsport
Bibras Natho

Iako je meč u prestonici Poljske odigran bez golova, moglo je da ih bude, a više razloga za tugu imaće možda gosti koji su propustili nekoliko dobrih šansi u finišu da ukradu tri boda.

Blistao je golman Poljske Fabijanski koji je odbranio nekoliko odličnih pokušaja gostiju preko Lajmera i Zabicera, mada i Poljaci nisu imali sreće u prvom poluvremenu nakon što su dobre prilike promašili Glik i Grosicki.

Kad se podvuče crta možda i najpošteniji ishod utakmice, ali kiks Austrije nisu iskoristili Izraelci koji su izgubili u Ljubljani u nadoknadi sa 3:2.

Dobar meč odigrao je prvotimac Partizana Bibras Natho koji je sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio ekipu Andreasa Hercoga i lepim golom u 50. minutu doneo izjednačenje svom timu.

Izgledalo je da će Izraelci uspeti i da iznenade Slovence, posebno kada im je Zahavi u 63. minutu doneo vođstvo od 2:1, ali su do kraja iskusni Bezjak i dvostruki strelac Bendžamin Verbič upotpunili preokret i trijumf Slovenaca.

 

 

Ovom pobedom Janezi su se probili na drugo mesto sa bodom više ispred Austrije, a iz prikrajka od večeras vreba i Severna Makedonija koja se izjednačila sa Izraelom na deobi četvrtog mesta pobedom u Rigi od 2:0. Golove za južne susede dali su veteran Goran Pandev i Enis Bardi u prvom poluvremenu.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

U grupi C Nemačka je uspešno preskočila gostovanje do ovog kola lideru Severnoj Irskoj koju je u Belfastu porazila sa 2:0 i preuzela lidersku poziciju. Samo u prvom poluvremenu domaćini su bili ravnopravan rival, a meč je odlučen u 48. minutu kada je levi bek Lajpciga Marsel Halstenberg lepim volejom iskosa utišao Vindsdor Park.

Još nekoliko dobrih šansi propustili su Panceri u drugom poluvremenu, blistao je i golman domaćih Bejli Pikok Farel koji ništa nije moga u nadoknadi kada je Serž Gnabri krunisao pas Kaija Haverca za konačnih 2:0.

Uspešna je u ovoj grupi bila i Holandija koja je lako slomila Estoniju u gostima sa 4:0 u meču koji je ponovo obeležio sjajni Mefis Depaj.

Istina, dao je vetaran Rajan Babel dva komada za Lale, ali je krilni napadač Liona nastavio strašnu reprezentativnu seriju od 14 golova i isto toliko asistencija na poslednjih 25 utakmica.

Večeras dve asistencije i gol moćnog Depaja... 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading