Samo Liga nacija "orlove" spasava!

Autor:

Sport

09.09.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije razočarali su u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pošto im je Portugal održao čas modernog fudbala na Marakani i slavio sa 4:2 (1:0). Time su šanse za plasman "orlova" na kontinentalni šampionat svedene na domen ozbiljne teorije, ali u praksi je to nemoguća misija. Svestan toga je i naš najbolji fudbaler Dušan Tadić (31), koji je priznao da je jedini put na EVRO preko Lige nacija.

RepublikaFoto: Starsport
Loš početak Tumbakovića

U martu iduće godine Srbija će igrati protiv Norveške, dok bi u drugom polufinalu trebalo da igraju Škotska i Finska. Međutim, kako postoji šansa da se Finci direktno kvalifikuju, umesto njih bi u igru ušli Bugari.

- Jako je lepo što smo napunili stadion, ali smo razočarani. Hteli smo pozitivan rezultat, ali se nije desilo... Portugal kažnjava svaku minimalnu grešku, a mi smo ih previše napravili. Treba biti realan, putem ovih kvalifikacija ćemo teško do prvenstva. Portugal je jako ozbiljna ekipa i Ukrajina je pobedila. Imamo i Ligu nacija, i to je dobro - izjavio je Tadić.

S druge strane, Nemanja Matić smatra da su on i njegovi saigrači dali maksimum protiv evropskih prvaka Portugalaca.

- Čestitao bih momcima na borbenosti, svi su dali maksimum, čistog obraza smo napustili teren. Portugal je slavio zasluženo, iskoristili su svoj individualni kvalitet, iskustvo, brzinu, postigli četiri gola. Demonstrirali su zbog čega su osvojili Evropsko prvenstvo, naša sansa kroz ove kvalifikacije je svedena na minimum. Nisam razočaran jer smo dali maksimum u ovom trenutku protiv snažne ekipe - kazao je Matić.

"Orlovi", koje je zbog povrede napustio Luka Jović, već danas su odleteli za Luksemburg, gde ih u utorak (20.45) očekuje meč šestog kola, u kojem su tri boda imperativ.

Matić sinu sredio dres Ronalda

Najveća zvezda Portugala Kristijano Ronaldo aplaudirao je na kraju beogradskoj publici, koja mu je tokom meča uzvikivala: "Mesi, Mesi", pokušavajući da ga isprovocira. Njegov dres završio je kod sina Nemanje Matića Filipa. Za to se postarao naš reprezentativac koji je asa Juventusa zamolio da sa njegovim potomkom napravi i fotografiju u miks-zoni Marakane.

Imamo odbranu kao Andora

Od svih ekipa koje su odigrale četiri utakmice u kvalifikacijama za EP, Srbija je četvrta najgora odbrana. Primili smo 11 golova, Gibraltar i Azerbejdžan po 12, a Estonija 14. Od ekipa koje su upisale meč više "ističu" se: Bugarska (11), Andora (11), Malta (12), Moldavija (13), Farska Ostrva (16), Letonija (19), Lihtenštajn (18) i San Marino (24). Pomenute ekipe su mahom iz poslednjeg šešira, što dovoljno govori o tome u kakvom se naš tim društvu nalazi.

Dragojević: A što ne brani Borjan?!

Koliko god bio fudbalski fan, bivši funkcioner Partizana i poznati režiser Srđan Dragojević propisno se izblamirao na Tviteru. On je postavio pitanje zašto golman Zvezde Milan Borjan nije pozvan da igra za Srbiju, ne znajući da sjajni čuvar mreže brani boje Kanade.

- Imaš Borjana u životnoj formi i ne zoveš ga. Kako to - napisao je Dragojević na Tviteru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading