"Orlovi", vreme je da pokažete ko ste

Autor:

Sport

07.09.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije u subotu (20.45, RTS 1) dočekaće na Marakani Portugal u 5. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a samo pobeda garantuje "orlovima" nadu da bi mogli da se domognu kontinentalnog šampionata, na kom naša selekcija nije učestvovala od 2000. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Napred "Orlovi"!

Svestan toga je i legendarni as Crvene zvezde i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Vladimir Jugović, koji u razgovoru za Srpski telegraf poručuje našim fudbalerima da je idealan trenutak da pokažu od čega su satkani. Srbija posle tri odigrana meča ima četiri boda, dok aktuelni evropski prvaci imaju dva boda iz isto toliko mečeva.

SVI U NAPAD

U Lisabonu je bilo nerešeno (1:1), a popularni Juga smatra da naša reprezentacija mora da iskoristi prednost domaćeg terena i činjenicu da će Marakana biti dobro ispunjena.

- Imamo novog selektora, svi igrači su na okupu. Vratili su se oni koji nisu igrali u prethodnom periodu, tako da je sada sve ok što se toga tiče. Možda je šteta što u neku novu priču krećemo iz neugodne situacije posle poraza u Ukrajini, ali eto prilike da naši igrači pokažu ko su i šta su. Sada će se videti ko šta može i na koga može da se računa. Samo pobeda nas zanima. Kažem nas, jer svima nam je u interesu i navijamo da se reprezentacija plasira na Evropsko prvenstvo - rekao je Jugović za Srpski telegraf.

Jugović: Tumbi želim pobedu na debiju, svi navijamo da reprezentacije ode na EP

Nekadašnji vezista Juventusa smatra da nema mesta za kalkulacije i da "orlovi" od prvog minuta moraju da jure trijumf.

- Moramo da napadnemo, igramo kod kuće. Ovo je kao malo finale. Oni jesu evropski prvaci i osvojili su Ligu nacija. Ali ako imamo kvalitet, treba da ih pobedimo. Nema tu taktiziranja.

MENJA SE TREND

Selektor Ljubiša Tumbaković debitovaće na klupi protiv Kristijana Ronalda i drugova, ali na muci se poznaju junaci.

- Tumbi mogu samo da poželim da počne na pravi način i da pobedi na debiju. Svi mi moramo da verujemo da hoće. Trendovi u srpskom fudbalu se menjaju. Pokazuju to i rezultati Crvene zvezde i Partizana. Ljudi koji vode fudbal su shvatili koje su prave vrednosti koje vode ka uspehu. Uvek smo imali individualni kvalitet, a sada smo obratili pažnju na fizičku i mentalnu pripremu i rezultati dolaze. Nadamo se da će i reprezentacija da nas obraduje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading