Milenković: Vreme je da krenemo uzlaznom putanjom!

Autor:

Sport

06.09.2019

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tek je nešto više od godinu dana član reprezentacije, a već je dotakao i one najlepše i one najteže trenutke u državnom timu. Nikola Milenković je maltene debitovao za Orlove na Svetskom prvenstvu u Rusiji, sa 21 godinom ostvario nešto što generacije nisu, a onda je godinu kasnije osetio svu gorčinu „petarde“ u Ukrajini i lomova u državnom timu, koji su rezultarali smenom selektora.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Milenković

Defanzivac Fjorentine pred duel sa Portugalijom na Marakani (subota, 20.45) se nada da je ta ampliduta dotakla dno u Lavovu i da je vreme da sada krene uzlaznom putanjom, da se dani sreće vrate u tabor reprezentacije.

- Imao sam veliko iskustvo da sa 21 godinom zaigram na Mundijalu. Velika je to stvar, donela mi je mnogo toga. Ali, isto tako, doživeo sam i taj veliki poraz u Ukrajini i sve što je sa sobom doneo. Takav je fudbal: danas si gore, sutra si dole... Nadam se da ćemo sada krenuti ponovo uzlaznom putanjom i da ćemo napredovati iz okupljanja u okupljanje - rezonuje Milenković.

Njemu dueli sa Kristijanom Ronaldom, velikom zvezdom portugalskog i svetskgo fudbala nisu strani. Prošle sezone vodio je bitke sa njegovim timom u Seriji A. Mogao je da se uveri gde su vrline i mane tog neverovatnog igrača.

- Postoje mane i u njegovoj igri, ali su to toliko sitne stvari. Radi se o velikom šampionu, koji gde god da je igrao, postizao je golove, osvajao trofeje. I pored toga, mislim da bi bilo pogrešno da se fokusiramo samo na njega ili na bilo kojeg pojedinca, kojih ima u Portugaliji, moramo da ih gledao kao celinu, kao tim, da vidimo šta je to što najbolje rade na terenu i da to eliminišemo - rekao je štoper, a po potrebi i desni bek.

Ubeđen je i Milenković, kao i njegovi saigrači, da Orlovi mogu da se vinu u visine u subotu uveče pred punom Marakanom.

- Portugalija je došla sa velikim ambicijama da napravi dobar rezultat, ali moramo da odgovorimo, jer igramo pred našom publikom, u našoj zemlji. Oni su jak tim, prvak Evrope, pobednik Lige nacija, međutim, mi da gledamo sebe, da se spremimo najbolje što možemo, da učinimo sve da utakmica zavisi od nas. Glavni cilj je da ne primimo gol, što nije lako protiv Portugalije, ali ako bismo sačuvali mrežu, bili bismo na pola puta do pobede - nastavio je on.

Portugalija ima Ronalda, igrača na kojeg idu lopte kada je gusto. Srbija možda nema tako veliku zvezdu, ali Milenković tvrdi da ima igrače sa jakim karakterom u sastavu.

- Imamo mnogo takvih momaka, da ih ne nabrajam sada. Mi se držimo svi zajedno, kao jedan, održavamo tu atmosferu u ekipi. Svakom sutra da ne krenemo dobro, imao bi podršku sa svih strana, svi bi se trudili da mu pomognu - zaključio je priču fudbaler Fiorentine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading