Kvalifikacije za EP: Španija strepela od Rumunije. Danci, Norvežani i Bosanci nemilosrdni!

Autor:

Sport

05.09.2019

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španci su sa 2:1 dobili Rumune i održali maksimalni niz, Danci slavili sa 6:0 dok su Šveđani dali četiri gola Farskim Ostrvima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serhio Ramos

Danska je izašla lako sa na kraj sa nemoćnim Gibraltarom.
 

Seriju su otvorili Skov i Eriksen u prvom poluvremenu. Fudbaler Totenhema je doneo tri gola prednosti u 50. minutu, Danac je ponovo bio siguran izvođač najstrožije kazne.


Do kraja susreta su se u strelce upisali Dilejni i dva puta Gutkjer u rasponu od četiri minuta.

Irska se izborila za bod u Dablinu. Švajcarci su poveli preko Šara u 74. minutu kada je defanzivac iskoristio asistenciju Emboloa.


Ipak Irci nastavljaju sa napad i stižu do izjednačenja pet minuta pred kraj susreta. Strelac je bio MekGoldrik za 1:1 u 85. minutu.

U grupi F, Španci su uz dosta muke nastavili maksimalni niz.

Ramos je doveo "crvenu furiju" u prednost iz penala u 29. minutu koji je burno proslavio. Pako Alkaser je otvorio drugo poluvreme svojim golom i u 49. minutu udvostručio prednost gostiju.

Ipak domaćin se nije predavao i desetak minutak kasnije rezervista Andone postiže gol za 1:2 u 56. minutu na asistenciju Puškaša.

Rumuni su desetak minuta imali i igrača više na terenu zbog grubog starta Ljorentea u 79. minutu kada defanzivac dobija direktan crveni karton, ali domaći nisu mogli do boda.

Švedska se oporavila od poraza u susretu sa Španijom u prethodnom kolu. Ovog puta stradala su Farska Ostrva sa 4:0. Mladi Isak je postigao dva gola u periodu od tri minuta, da bi se do kraja prvog dela igre u strelce još upisali Lindelof i Kvajson.


Rezultat iz prvog dela igre je ostao na snazi i do kraja meča.

Norveška nastavlja da prati svoje skandinavske komšije, izabranici Lagerbeka su savladali reprezentaciju Malte sa 2:0.

Berge je doveo Norvežane u vođstvo na isteku 34. minuta da bi samo desetak minuta kasnije King iz penala postavio konačnih 2:0 iz penala.

Izrael i Severna Makedonija remizirali su rezultatom 1:1 u 5. kolu Grupe G.

Izrael je statistički bio značajno bolja ekipa, ali nisu uspeli da prilike pretvore u golove, pa su Makedonci odneli bod iz Ber Ševe.

Posle dosta nezanimljivih prvih 45 minuta prvo gol pao je u 55. minutu, kada je sjajni Erhan Zahavi doneo prednost Izraelcima.

Ipak, u 64. minutu usledio je šok kada je Arijem Ademi, fudbaler Dinama iz Zagreba, zatresao mrežu domaćina i izjednačio na 1:1.

Izrael u narednom kolu, 9. septembra, gostuje Sloveniji, dok istog dana Severna Makedonija gostuje Letoniji.

Bosna i Hercegovina je uspela da postigne 5 golova u ubedljivoj pobedi nad Lihtenštajnom u Zenici i da upiše sedam bodova u grupi J. Amer Gojak je već u 11. minutu postigao pogodak i doveo Bosnu do vođstva i to je sve što je viđeno u prvom poluvremenu.

U nastsavku je viđena prava fudbalska predstava pošto je Bosna i Hercegovina postigla čak četiri pogotka u ovom delu susreta. Na 2:0 povisio je Haris Duljević u 80. minutu, a u narednih 9 minuta postignuta su još tri pogotka.

Edin Džeko, Edin Višća i Amer Gojak su u tom kratkom razdoblju zatresli mrežu Lihtenštajna i svojoj selekciji doneli važna tri boda.

Fudbaleri Finske su nošeni Timom Pukijem savladali Grčku minimalnim rezultatom. Puki igra sjajno u dresu Noriča u Premijer ligi, a sjajne partije preneo je i na nacionalnu selekciju pošto je svojim pogotkom doneo trijumf Finskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.