Uništićemo Portugalce!

Autor:

Sport

04.09.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atomsko pojačanje u ratniku i povratniku Luki Milivojeviću (28) dobila je Srbija za veliki derbi s Portugalom 7. septembra na Marakani. Precrtan je bio stameni vezista Kristal palasa posle Mundijala u Rusiji, ali se sada vratio među "orlove" i s osmehom poručio baš ono što nacija želi da čuje - Ronaldo i ekipa mogu, i moraju da padnu u meču koji je za četu Ljubiše Tumbakovića biti il' ne biti.

Luka Milivojević

- Odmah da kažem da posle godinu dana kako sam se vratio nije bilo treme. Pitate me kako da zaustavimo Ronalda? To ne treba da nam bude cilj, treba da zaustavimo ceo kolektiv. Tu su oni najjači. Da uništimo njihovu igru, onda ćemo moći nešto da uradimo, da nametnemo naš stil. Biće teško, oni su aktuelni evropski prvaci, osvajači Lige nacija. Najuspešnija reprezentacija u poslednje dve-tri godine. Ali, moramo mi i sebe da poštujemo - zagrmeo je Milivojević.

NAOŠTREN ZA PENAL

As Kristal palasa, kog odlikuje bespoštedna borbenost na sredini terena, spreman je da od prvog minuta istrči na teren. Ipak, iskusno kaže da se zna ko kroji tim.

- Ja treniram i spremam se kao da ću da počnem. Nije problem ni penal da šutiram, ali zna se da je selektor taj koji odlučuje. Nismo dosad sarađivali, ali smo imali pozitivan razgovor, posle kog sam odlučio da se vratim u tim. Tu sam da pomognem reprezentaciji, a svojim dobrim nastupima moram da zaslužim mesto na terenu. Ponavljam, nikom ništa nisam tražio kada sam odlučio da se vratim. Ovde nas ima 25 igrača i svi očekuju da dobiju šansu - direktan, kao i uvek, bio je Milivojević.

OPREZ KOD PREKIDA

A da "orlovi" protiv evropskih prvaka pucaju na "trojku", potvrđuju reči prekaljenog veziste Nemanje Matića, koji se takođe vraća u nacionalni tim posle pauze.

- Pokazali smo u Lisabonu da možemo da se nosimo s Portugalom, ako ponovimo takvu igru, imamo šanse. Portugal može da igra loše, da druga ekipa drži loptu 70 odsto u svom posedu, a da Ronaldo da dva gola iz slobodnog udarca. To je fudbal. Nadam se da ćemo uzeti tri boda kako god budemo igrali - kratko i jasno poručio je član Mančester junajteda.

Matić: Od euforije do tragedije!

Matić nije krio da je teško što je Srbija ponovo na nekom novom početku.

- Krivo mi je što je tako. Bili smo na dobrom putu posle plasmana na Svetsko prvenstvo. Pored toga što nismo prošli grupu, nismo smeli da doživimo to kao debakl. Krivo mi je što svaki uspeh doživljavamo euforično, a svaki manji neuspeh kao tragediju. Ali, dobro, takav nam je temperament, to je teško promeniti.

Luka i Nemanja: Bravo, Zvezdo!

Luka Milivojević i Nemanja Matić, obojica zvezdaši, čestitali su svom voljenom klubu plasman u Ligu šampiona.

- Nerealan je uspeh to što radi Zvezda. Tri godine, dve Lige šampiona i Liga Evrope, i to s kakvim budžetom. Treba im skinuti kapu. Doći ću da gledam mečeve u Ligi šampiona - rekao je Luka.

Matić je kratko prokomentarisao tešku grupu.

- Ako ponove izdanje od prošle godine i uzmu četiri boda, bio bi to veliki uspeh. Totenhem i Bajern su igrački ovog momenta dosta ispred Zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading