Partizan se pohvalio milionima!

Autor:

Sport

02.09.2019

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan se okliznuo protiv TSC-a u Superligi Srbije, ali zato može da bude zadovoljan učinkom u Evropi gde je ušao u grupnu fazu Lige Evrope. I sa sportske strane, ali i sa finansijske strane.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

Na klupskom sajtu je izašao tekst u kom se rezimira dosadašnji učinak crno-belih, a posebno je zanimljivo videti kako je finansijski prošao Partizan u Evropi gde je do sada prihodovao 4.745.740 evra, ali postoji više načina na koji ovaj novac može da postane dosta veći.

Sve je potanko objašnjeno na sajtu kluba:

- Zarađeno je samo na ime premija UEFA već 4.745.740 evra. Ovu cifru dobijamo tako što se saberu nagrade za uspešno prebrođena 2. i 3. kvalifikaciono kolo (260.000 € + 280.000 €), zatim premija za obezbeđen start u grupnoj fazi Lige Evrope (2.920.000 €), kao i premija za 18 tzv. „vrednosnih akcija“ (ukupno 18 x 71.430 = 1.285.740 €, a sve to uzimajući u obzir da se od 48 ekipa koje će igrati grupnu fazu Lige Evrope 2019/20 naš klub po klupskom koeficijentu nalazi na 31. mestu). Ovaj već zarađeni novac može, odnosno svakako će u nastavku sezone biti i značajno uvećan kroz:

- prihode iz marketinškog pula u grupnoj fazi, uz napomenu da je Partizan jedini srpski klub u grupnoj fazi Lige Evrope, pa će kao takav raspolagati sa svih 100% novca koji se bude obračunao u tom „ćupu“ za srpske predstavnike

- prihode od TV prava za tri utakmice grupne faze na svom stadionu, uz pogodnost da je jedna od njih protiv slavnog Mančester Junajteda (Englezi svakako najviše plaćaju TV prava, mada je ovde reč „samo“ o Ligi Evrope)

RepublikaFoto: FK Partizan

- prihode od prodatih ulaznica, uz nadu da će se tu naći i prihod sa prve utakmice protiv holandskog AZ Alkmar (ukoliko UEFA uvaži žalbu Partizana i smanji prvobitnu kaznu sa dve na jednu utakmicu bez prisustva publike)

- pozitivne rezultate u grupi (remi 190.000 €, pobeda 570.000 €)

- eventualno obezbeđen prolazak grupe i plasman u 1/16 finala Lige Evrope (1.000.000 € ako se to učini sa 2. mesta u grupi, odnosno 1.500.000 € ako se to učini kao pobednik grupe)

Prihodi naravno nisu isto što i zarada (makar ne kad je Partizan u pitanju), troškovi organizacije evropskih utakmica, a posebno gostovanja po Evropi (u Partizanovom slučaju i u Aziji, jer je Astani mnogo bliži Кineski zid nego li evropski kontinent!) su veliki, ali to nikako ne umanjuje značaj prihoda iz plasmana u evropsko takmičenje.

Sve u svemu, dosadašnji utisci vezani za Evropu su krajnje pozitivni do sada, a šlag na tortu je ne samo interesantna grupa koju smo dobili, već i jedan praktično idealan raspored odigravanja utakmica u grupi – počinjemo protiv Holanđana na svom stadionu, tri dana pred večiti derbi, a završavamo grupu takođe na svom stadionu protiv Astane, u utakmici koja vrlo lako može biti odlučujuća za dalji plasman- ističe se na sajtu Partizana.

Crno-beli ističu da je ovaj zarađeni novac bitan za funcionisanje kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading