ZVEZDINA BOMBA - VAN LA PARA STIGAO ZA 1,2 MILIONA E!

Autor:

Sport

02.09.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre tačno godinu dana Crvena zvezda je posle plasmana u Ligu šampiona u smiraj letnjeg prelaznog roga dovela trio Marin, Boaći, Čaušić i tako napravila zemljotres u srpskom fudbalu. Ove godine prelazni rok je protekao znatno mirnije, ali ne i bez potresa. Srpski šampion doveo je poslednjeg dana avgusta holandskog internacionalca Radživa van la Paru iz Hadersfilda, člana engleskog Čempionšipa. Radi se o 28-godišnjem igraču koji igra poziciji desnog krila, a koji je proteklu sezonu proveo na pozajmici u Midlzbrou.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Radživ van la Para

Visina transfera iznosila je oko 1,2 miliona evra plus 15 odsto od naredne prodaje, dok bi Holanđanin tokom naredne tri sezone trebalo da dobije platu oko pola miliona evra po sezoni. Ono što je zanimljivo jeste da je Radživ insistirao da dođe u Crvenu zvezdu, što je potvrdio i vlasnik Hadersfilda Fil Hodžkinson.

- Dobili smo ponudu za Radživa tokom utakmice protiv Lutona. On i njegovi menadžeri su bili vrlo jasni da on ne želi više da bude igrač Hadersfilda. Takođe, želeo je u Zvezdu zbog Lige šampiona. Ponuda je zadovoljila naše procene i igrač je dobio transfer na kom je insistirao. Naš klub je uvek na prvom mestu i važno je da su igrači u našem timu uvek do kraja posvećeni. Želim igrače koji žele da igraju za ovaj fudbalski klub i za njegove fantastične navijače, oni to zaslužuju - rekao je Hodžkinson.

Radživ insistirao da napusti Hadersfild i preseli se u Beograd kako bi igrao Ligu šampiona

Još jedan zanimljiv detalj vezan je za privatan život Van la Pare. Naime, njegov polubrat je prvotimac Liverpula Žoržinjo Vajnaldum, koji se prošle sezone nije proslavio sa Redsima na Marakani u Ligi šampiona. A kako je vezista Liverpula saznao da mu je Radživ brat šokiralo je sve u Engleskoj.

- Znao sam da imam još jednog brata, ali ga nisam video do tada. Nikad nisam video slike jer nije bilo interneta i društvenih mreža. Onda sam saznao da je to Radživ, na početku nisam mogao da govorim. Gledao sam u njega. Ali sam bio srećan zbog toga. Došao sam da igram utakmicu, a pronašao sam brata - izjavio je Vajnaldum prošle godine za Tajms.

Bude li uspeo da iskontroliše nemiran temperament, nema sumnje da će Van la Para biti veliko pojačanje za Crvenu zvezdu. Takođe, Zvezda je otkupila ugovor Miloša Degeneka od El Hilala, koji je na Marakani igrao na pozajmici. Arapima će crveno-beli platiti 1,5 miliona evra.

Treći Holanđanin u crveno-belom dresu

Zvezda je pokazala da baš ceni holandsku školu fudbala jer je u poslednjih nekoliko sezona angažovala čak tri igrača iz ove zemlje. Prvo je stigao Mičel Donald, dete Ajaksa, koji je toliko zavoleo klub i lako se prilagodio da je postao i kapiten prvog tima. Zatim je usledila neuspešna epizoda sa Lorencom Ebisilijem, koji nije pronašao pravu formu u Beogradu, da bi na kraju stigao igrač iz Fejenordove škole Radživ van la Para.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading