Liga Evrope: Prijatelji večitih rivala bez elite ovog leta!

Autor:

Sport

29.08.2019

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće ovo teška vremena za solunski PAOK! Krenuo je prvak Grčke u sezonu sa ambicijom da se plasira u Ligu šampiona, ali je ostao bez Evrope. Na kraju revanš susreta sa Slovanom iz Bratislave verni navijači PAOK-a su prisustvovali tragediji. PAOK jeste slavio (3:2), ali nije nadoknadio minus iz Slovačke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Za gostujući tim igrao je Zvezdina meta Moha, dok Aleksandra Čavrića nije bilo u protokolu. Frenetičnu podršku imao je PAOK, ali je publika u Solunu brzo tuširana. I to na kakav način. Posle oduzete lopte na 40 metara od gola domaćeg tima, Jurij Medvedev je dobio dubinski pas. Nije mnogo čekao. Raspalio je po lopti sa 35 metara i pogodio.

Već tada se znalo da će PAOK teško nadoknaditi prednost.

Međutim, publika u Solunu je brzo raspaljena. Limonis i Sviderski su za 90 sekundi postigli dva pogotka. Međutim, ponovo se javio Medvedev i definitivno utišao publiku na Tumba stadionu. Nisu vredela ni dva gola.

Stradao je Partizanov, ali ništa bolje nije prošao ni bratski klub Crvene zvezde, Spartak iz Moskve. Na Otkrijte Areni neizvesnosti skoro da nije bilo. Braga je donela veliki gol prednosti, a potom rutinski završila posao. Sjajan meč odigrao je Rikardo Horta. On je u 42. minutu sjajnim udarcem sa 16 metara pocepao mrežu Moskovljana. Obrzo je postigao još jedan pogodak.

Do Liga Evrope nekako je stigao Kopenhagen. Zvezdin rival iz trećeg kola morao je dobro da se pomuči i priziva sreću. Doneo je prvak Danske veliku prednost iz prvog meča (3:1), ali je tlo pod nogama počelo da mu izmiče u 75. minutu. Tada je Brisola odličnim udarcem doveo Rigu u vođstvo. Nedostajao je prvaku Letonije još jedan pogodak. Međutim, nisu stigli do njega.

BATE Borisov nije mogao do čuda protiv Astane (2:0). Vruće je bilo u Turskoj. Trabzon je doneo veliku prednost iz Atine (3.1). Ali se dobrano kockao. AEK je bio na korak od velikog iznenađenja. Pogodili su Livaja i Mantolas. Žuto-crnima je bio potreban još jedan pogodak. Ali nisu uspeli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading