Bajko: Daj nam, Bože, Zenit, Benfiku i Lion!

Autor:

Sport

29.08.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošle godine "grupa smrti" sa prvakom Evrope Liverpulom, PSŽ i Napolijem, a ko će ove jeseni stati na crtu Crvenoj zvezdi, biće poznato nakon današnjeg (18.00) žreba u Monaku. Sam plasman u Ligu šampiona drugu godinu zaredom ogroman je uspeh, ali navijači sada žele da vide kako stoje u novim okršajima sa evropskim velikanima, odnosno da gledaju vrhunski fudbal na Marakani.

RepublikaFoto: Starsport
Boban Bajković

VEĆ PADALI VELIKANI

Jedan od onih kojem su želje podeljene između atraktivnosti i nešto lakšeg posla je i bivši golman Zvezde Boban Bajković (34). On je u razgovoru za Srpski telegraf tipovao sa kim bi četa Vladana Milojevića mogla da se nosi, ali i protiv koga bi bio vrhunski spektakl pred 55.000 zvezdaša.

- Ako nas bog pogleda, možemo i da prezimimo u Ligi šampiona. Za Zvezdu bi najlakša grupa bila da izvučemo Zenit, Benfiku i Lion. Rusi su objektivno najslabiji od timova iz prvog šešira, dok ni Portugalci nisu neko s kim ne bismo mogli da se nosimo. Iz trećeg šešira to je Lion. Jesu Francuzi, ali na papiru su tu negde sa Salcburgom, sa kojim smo već igrali - prizivao je Bajko sreću.

Kada je u pitanju "grupa smrti", on ističe da bi to bilo prelepo estetski. Nekadašnji golman upozorava evropske velikane da se ne nadaju da će se prošetati Marakanom.

- Prošle godine smo srušili Liverpul, budućeg prvaka Evrope. Zvezda se na Marakani nikog ne plaši, ona će progutati svakog. Ipak, kada govorimo o zverima, Barselona bi tu bila najveći izazov, a onda Totenhem. Iz trećeg šešira najatraktivniji rival je Olimpijakos. Zaista bih voleo da se sastanemo sa bratskim klubom, pa da imamo 180 minuta fešte u Beogradu i Atini - dodao je Bajković.

NE ŽELI DINAMO

RepublikaFoto: starsport

S druge strane, nekadašnji golman crveno-belih ne bi voleo da žreb ukrsti njegov voljeni klub i zagrebački Dinamo, prvi put od raspada Jugoslavije.

- Voleo bih da izbegnemo Dinamo. Ne zbog toga što se bojim za rezultat, od Zvezde u regionu nema niko jači, već zbog činjenice da tu sport ne bi bio ni u petom planu. Za mene je ovo fudbal, lepota igranja sa evropskim velikanima, a ne prilika da izbiju neredi, da se neko pobije ili, nedajbože, strada. Još je rano za odlazak u Zagreb na Maksimir ili njihov dolazak na Marakanu - dodao je Bajković.

Hrvati u strahu od moćne Zvezde

Zagrebački Dinamo igraće ponovo u Ligi šampiona, ima priliku da se sastane sa evropskim velikanima, ali je Hrvatima samo Zvezda u glavi. O tome svedoče naslovi većine tekstova na portalima u komšiluku koji govore o potencijalnim rivalima u grupnoj fazi. I komentari na tekstovima svedoče da im neće biti svejedno ako izvuku crveno-bele, ali da će biti spremni za borbu do poslednje kapi znoja i krvi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading