Srbija u kvalifikacijama za SP

Autor:

Sport

26.08.2019

21:11 >> 22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ragbi reprezentacija Srbije takmičiće se u grupi 2 finalnih evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i to posle povlačenja Rusije.

RepublikaFoto: ragbiliga.rs
Ilustracija: Foto

Srbija će igrati sa Škotskom u Glazgovu 26. oktobra, kao i sa Grčkom u Beogradu 9. novembra, a najbolja dva tima iz grupe 2 će se plasirati za Svetski kup ragbi lige.

- Povlačenje Rusije je loše, ali sve strane su se složile da je to prava odluka u ovom trenutku. Posle konsultacija oko priprema i spremnosti da se igra, doneo sam odluku koju je podržao RLEF i organizatori Svetskog prvenstva - objasnio je direktor kvalifikacionog turira Kris Tajr.

- Svi Savezi su bili informisane o sledećim koracima i svima se zahvaljujem na strpljenju i podršci. Srbija je čak bila posrednik u pregovorima sa Rusijom i pokušavala je da nađe način da Rusija ipak učestvuje, iako je uspeh tih razgvorora značio da tamo neće biti Srbije.

Denis Koralev, predsednik Ruske asocijacije klubova ragbi lige odluku o povlačenju je obrazložio na sledeći način:

- Ovo nije iznenadna niti neočekivana odluka, već dugo komuniciramo sa RLEF o našoj situaciji i potrebi da ovaj sport malo poguramo. Utakmice ragbi lige se i dalje igraju kod nas, ali imamo neka nerešena pitanja oko izbora čelnik Saveta i to moramo da rešimo.

Svetsko prvenstvo ragbi lige održaće se od 23. oktobra do 27. novembra 2021. godine u Engleskoj, a učestvovaće 16 reprezentacija, koje su podeljene u 4 grupe. Ovo je prvi put da će se u isto vreme takmičenje održati u konkurenciji muškaraca, žena i sportista u invalidskim kolicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading