Za Jang bojs malo tri "Marakane"!

Autor:

Sport

26.08.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pakao, i to iz najgorih mogućih košmara, čekaće sutra (21.00, Arena sport 1) fudbalere Jang bojsa kada istrče na travu pred 50.000 navijača Crvene zvezde, odnosno 50.000 srećnika koji su se dokopali zlata vrednih ulaznica za revanš utakmicu plej-ofa Lige šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje sa navijačima iz prošlogodišnje Lige šampiona

Povoljnih 2:2 iz Berna pre pet dana izazvali su neverovatnu euforiju među "Delijama", koje su za nepuna 24 sata kupili karte, sve do poslednje, za meč decenije. Kilometarska kolona navijača koji su u petak čekali u redu ispred Marakane, ali i preko 100.000 zahteva za kupovinom karata preko interneta dokaz su da bi Beograđanima za meč sa prvakom Švajcarske bile male i tri Marakane!

PADAJU REKORDI

Imala je Zvezda i te kako velikih utakmica od raspada Jugoslavije, pa se tako pamti pomama za ulaznicama za duele sa Kajzerslauternom i Barselonom 1996. godine, kijevskim Dinamom 2000, Rozenborgom 2003, Rendžersom 2007, Ludogorecom 2016. godine. Ipak, kako za Srpski telegraf ističe prvi operativac crveno-belih Zvezdan Terzić, duel sa timom iz prestonice Švajcarske pomerio je granice među navijačima srpskog šampiona.

- Samo preko interneta smo imali oko 100.000 zahteva za kupovinu ulaznica za meč sa Jang bojsom, a ako tome dodamo i trebovanja preko kluba, došli smo zajedno sa blagajnikom Zoranom Mijovićem do računice da bismo bez problema prodali čak 170.000 karata za sutrašnji meč - rekao je za naš list prvi čovek velikana iz Ljutice Bogdana.

PUNA KASA

Crveno-beli su odredili povoljne cene ulaznica za meč protiv kluba koji dominira švajcarskom Superligom, pa su se one kretale od 800 dinara, za severnu i južnu tribinu, pa sve do 5.000 dinara za mesta u loži. Za tako značajan meč koji bi u slučaju povoljnog ishoda doneo domaćinima oko 15 miliona evra na ime plasmana u Ligu šampiona navijači nisu žalili novac, a rasprodata Marakana doneće srpskom prvaku čistu zaradu oko 450.000 evra.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda

U grotlu našeg najvećeg stadiona naći će se i grupa od oko 300 navijača žuto-crnih, koji su se u Bernu pokazali kao miroljubivi. Naime, oko njihove tribine bez ikakvih problema i provokacija prolazile su brojne pristalice beogradskog kluba, a da ih nije dočekao ni popreki pogled.

Lončar: "Delije" su pravi heroji!

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar zahvalio se navijačima Crvene zvezde na velikom odzivu u humanitarnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi koju su organizovali za vikend u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi.

- Rekordnim odzivom na akciju dobrovoljnog davanja krvi navijači Zvezde još jednom su pokazali da nisu huligani, kako zlonamerni često pokušavaju da ih predstave, već istinski heroji koji svojom humanošću i plemenitošću pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija - naveo je Lončar u saopštenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading