De Liht došao u Juve sa velikim snovima, a "greje" klupu: Mladi Holanđanin razočaran...

Autor:

Sport

25.08.2019

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holanđanin Matijas De Liht letos je doveden u Juventu kao ogromno pojačanje, očekivalo se da ga Sari odmah uvrsti u strašni zid odbrane "stare dame", što je svakako i on očekivao, ali desilo se nešto potpuno neočekivano, bivši komandant odbrane Ajaksa nije odigrao ni minut.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
De Liht "grejao" klupu

Juve je pobedio na otvaranju sezone 1:0, ali De Lihtu ostaje gorak utisak.

- Prirodno, voleo bih da sam igrao, a na treningu ništa nije ukazivalo da neću biti u sastavu. Nisam očekivao da ću biti na klupi - rekao je iznenađeni Holanđanin posle meča.

- Naravno da poštujem odluku trenera, moram biti realan: tek sam stigao u Italiju, valjda je potrebno vreme da se priviknem. Defanzivci koji su igrali, Kjelini i Bonući, dugo godina već imaju reputaciju najboljeg štoperskog tandema na svetu.

Svestan je De Liht da njegovo vreme tek dolazi...

- Moraću da se izborim za mesto kroz sezonu. Prvih pet nedelja bile su fizički naporne, ali primećujem da sam ojačao. Defanzivno, zahtevi nisu mnogo drugačiji od onih na koje sam navikao u Ajaksu, jer trener traži od nas da upijamo sve što kaže- rekao je mladi Holanđanin.

I jezik je trenutno barijera De Lihtu, a zna se koliko je komunikacija među saigračima na terenu važna, nekad i od ključne važnosti za rezultat.

- Još se mučim sa jezikom, znam neke fudbalske termine, ali moram mnogo da popravim moj italijanski. Krenuo sam na kurs, idem pet puta nedeljno i zasad ide dobro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading