HUMANOST: Akcija "Crveno-bela krv" ruši sve rekorde!

Autor:

Sport

24.08.2019

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Humanitarna akcija "Crveno-bela krv", 17. po redu, počela je danas na stadionu "Rajko Mitić", a posle samo nekoliko sati izvesno je da će biti oboreni svi rekordi...

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Davaoci krvi na stadionu Rajko Mitić

Naime, navijači Crvene zvezde odazvali su se u velikom broju da pokažu humanost i daju krv, za šta će ovaj put dobiti izuzetno vredan znak pažnje - na poklon ulaznicu za utakmicu protiv Jang Bojsa.

Ispred Marakane formirana su dva reda, jedan za blagajne, a drugi ispred Medija centra gde se daje krv.

Portparolka Instituta za transfuziju krvi Gordana Antuljeskov izjavila je da je ovo što se dešava odraz visoke svesti građana.

- Mislili smo da je nemoguće da se obori rekord od pre dve godine kada smo ovde za dva dana akcije skupili 1.225 jedinica krvi. Ovaj će put izvesno biti znatno više, što nam mnogo znači sad kad je sezona godišnjih odmora i kada je period smanjenog odziva. Ove akcije su odraz visokog nivoa svesti sugrađana. Moram da kažem da su sve akcije u organizaciji Crvene zvezde i navijača uvek bile velike i kada nije bilo malog znaka pažnje -  rekla je Antuljeskova Tanjugu.

Akcija davanja krvi traje do sutra u 18 sati, a krv mogu dati sve osobe od 18 do 65 godina, uz uslov da su zdrave, da su prethodne noći spavale uobičajeno, da su obedovale, da su unele određenu količinu tečnosti, kao i da nisu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata.

Takođe, neophodno je da interval između davanja krvi bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri meseca za osobe ženskog pola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading