Pep Gvariola: Priznajem, pogrešio sam...

Autor:

Sport

23.08.2019

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola govorio je o prelasku španskog veziste Davida Silve redove "građana" i dodao je tom prilikom napravio veliku grešku u proceni, misleći da će Silva imati loše učinke u Premijer ligi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pep Gvardiola

Mančester Siti u nedelju igra meč Premijer lige protiv Bornmuta u gostima, a 33-godišnjem Davidu Silvi će to biti 400. utakmica u najvišem rangu engleskog fudbala.

- Na svu sreću, potpuno sam pogrešio misleći da se neće snaći u Engleskoj. On je jedan od najinteligentnijih igrača koje sam ikada video. On je jedan od najboljih igrača na svetu kada govorimo o snalaženju na malom prostoru- rekao je Pep Gvardiola.

- On je tako sićušan i nije igrač koji igra između dva šesnaesterca u klasičnom smislu i gledajući "spolja" činilo mi se da će se mučiti u Engleskoj – to je bio moj prvi utisak. Nije problem odigrati dobru sezonu, to mogu mnogi igrači, ali Silva je sada u desetoj godini svog boravka u PL i neverovatan je. Ima mnogo takmičarskog duha u sebi. Ima odličnu sposobnost da hladnokrvno reaguje u problematičnim situacijama i takvi mentalni kvaliteti su doprineli tome da "preživi" u Premijer ligi dugo. Treba time da se ponosi- dodao je španski trener. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
David Silva

On je nasledio Vensana Kompanija u ulozi kapitena. David Silva je član Valensije bio od 2004. do 2010. godine, a bio je na pozajmicama u Eibaru i Selti, a pre devet godina pojačao je Siti. Za reprezentaciju Španije odigrao je 125 mečeva i postigao 35 golova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading