(FOTO) Nema velikih ekipa, ovaj klub dobija najviše novca od sponzora u Seriji A!

Autor:

Sport

22.08.2019

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki fudbalski klub ima određene sponzorske ugovore sa kompanijama koje se reklamiraju na njihovim dresovima, ali u Italiji tim koji prednjači u ovoj kategoriji nije u vodećej petorci, a radi se o Sasuolu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice Juventus - Milan

Ako se pitate zašto je jedan klub razmera Sasuola na prvom mestu ove liste, to je zato što je Đorđo Skinci, vlasnik tog italijanskog kluba, ujedno i vlasnik kompanije za proizvodnju građevinskog materijala "Mapei".

Sasuolo je sa tom cifrom ekipa sa "najbogatijim" sponzorskim ugovorm za reklamu na dresu u Seriji A, ispred Juventusa (17 miliona, "Jeep"), Milana (14m, "Emirates"), Rome (14m, "Qatar" i "Hyundai"), Intera (10,5m, "Pirelli"), Napolija (9m, "MSC", "Lete" i "Kimbo")...

Odmah nakon njih tu je i Fiorentina sa 6,5 miliona, te Atalanta i Torino sa po pet miliona, a sve ostale ekipe i njihovu zaradu od sponzora možete pogledati na priloženoj grafici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading