BRAVO, ZVEZDO! Samo hrabro i na Marakani!

Autor:

Sport

23.08.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorija kaže - Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Crveno-beli su osam od 12 puta prošli dalje kada su u prvom meču u gostima odigrali nerešeno, a u četiri navrata je na semaforu stajalo 2:2, baš kao i u sredu uveče u prvom duelu sa Jang bojsom u plej-ofu elitnog takmičenja.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Mateo Garsija

Remi sa četiri gola viđen je i 28. jula 2004. u Švajcarskoj baš protiv "mladih dečaka" u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Međutim, revanš za sedam dana u potpunosti je pripao Zvezdi, koja je slavila sa 3:0 golovima Miladinovića, Dudića i Žigića i zasluženo otišla na megdan PSV.

NEMA STRAHA

Akter tog dvomeča sa istim rivalom, kao i ove godine, bio je Boško Janković (35), koji u razgovoru za Srpski telegraf priželjkuje da se istorija ponovi.

- Ko ne priželjkuje, taj je lud. Međutim, momci moraju da budu hrabri i oprezni jer ništa, sem rezultata iz prvog susreta, nije isto, već sve malo drugačije. Jang bojs je tada bio anoniman tim, ali za koji je igrao jedan Stefan Šapuiza. Dobro se sećam tog susreta i moram da priznam da smo odigrali fantastično jer ih se nismo bojali. Može se reći i da smo ih gledali bez poštovanja. Mi smo tada igrali vrhunski fudbal, ofanzivan, sa puno golova. Ova sada generacija se susreće sa Jang bojsom, koji je ozbiljan klub, i zato ne sme da bude opuštanja u revanšu. Trener Vladan Milojević ne traži od svojih momaka da idu na gol više, kao što smo mi radili, već da na kraju budu pobednici. Zato verujem da će postaviti dobru taktiku i da ćemo i ove jeseni gledati Ligu šampiona na Marakani - ističe Janković.

 

Dule Savić: U Beogradu oprezno, kao da je 0:0, jer je i pobeda sa 1:0 dovoljna za prolaz

 

BEZ ZAVARAVANJA

Da će Milojević i njegovi izabranici dobro odgovoriti zadatku, smatra i legendarni Dule Savić. On je svestan da Jang bojs igra moderan fudbal, šablonski i sa puno trčanja, pa zbog toga upozorava.

- Zvezda je bliže prolasku, ovo je izuzetan rezultat, ali ništa nije gotovo. Videlo se da su Švajcarci dobra ekipa, da mogu da budu opasni i brzi. Nema opuštanja i zavaravanja. Momci moraju da uđu u revanš kao da je 0:0, a onda je i pobeda sa 1:0 dovoljna je za prolaz. Ne smemo da branimo remi i nadamo se da ćemo proći na gol u gostima - jasan je Savić.

Tatjana pogođena flašom

Da nisu dobri domaćini, Švajcarci su najviše pokazali posle meča kada su udarili na devojku. Članica PR tima Zvezde Tatjana Šajković pogođena je na putu do miks zone punom flašom, koju je prema njoj bacio jedan navijač Jang bojsa. Na svu sreću, pogođena je samo u ruku, pa je prošla bez većih posledica. Crveno-beli su taj incident prijavili kod UEFA, od koje se očekuje da izrekne adekvatnu kaznu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading