PARTIZAN NA KORAK OD EVROPE: Zgaziti Molde u tišini Humske

Autor: TODOR PETKOVIĆ

Sport

22.08.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaka utakmica je važna, ali večerašnja (21.00, RTS i Arena sport 1) protiv Moldea u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope je od posebnog značaja za Partizan. Pobeda u ovom dvomeču poljuljanom osvajaču Kupa Srbije može doneti još minimum šest utakmica u grupnoj fazi, finansijsku injekciju, ali i preko potreban mir u Humskoj. Veliki problem može da predstavlja to što crno-beli neće imati podršku sa tribina zbog kazne UEFA, ali trener Savo Milošević zna kako se postaviti i u takvim uslovima.

RepublikaFoto: Starsport
Foto: Ilustracija

- Došle su te dve utakmice, koje mogu da odrede sudbinu Partizana u narednom periodu. Mnogo je komplikovano kada ste u takvoj situaciji jer je ova ekipa uradila mnogo u prethodnih pet meseci, a sada se gledaju samo ove dve utakmice. Što se tiče izostanka navijača, navikli smo već da igramo bez publike, pa smo u prednosti u odnosu na Molde i sve druge u Evropi - našalio se kormilar crno-belih uz dodatak o novajliji Bibrasu Natku:

Pavlović: Utakmica sa Moldeom za nas je meč sezone

- Sa njim je veoma slično kao kad je Asano došao. Vrlo je moguće da ćemo moći da ga koristimo. Molde jeste ozbiljna ekipa, nema više lakih. Oni su klasičan predstavnik skandinavske škole fudbala, veoma su jaki i sjajno organizovani i tu će nam Natko svojim iskustvom sigurno pomoći.

Optimista pred duel sa Norvežanima je i Strahinja Pavlović.

- Meč sezone! Biće teško bez navijača, ali u prethodnim rundama kvalifikacija videli smo da možemo da igramo sa svima, pa ćemo tako prići i meču sa Moldeom. Verujem u dobar rezultat za nas već u prvom meču - kaže Pavlović.

Mališani će ipak navijati

Uprkos tome što je UEFA odlučila da Partizan igra bez publike protiv Norvežana, Partizan ipak neće biti sam.

- U dogovoru sa UEFA utakmici će prisustvovati oko 1.500 mališana polaznika više fudbalskih akademija u Srbiji. Oni ne smeju biti stariji od 14 godina i biće smešteni za zapadnoj tribini - izjavila je Biljana Obradović, portparolka Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading