Juventus hoće azijske pare!

Autor:

Sport

21.08.2019

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmoćniji italijanski klub Juventus se otvoreno založio da se utakmice Serije A pomere i da počinju ranije kako bi bile dostupne gledaocima u Aziji, a razlog je jednostavan - novac!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijači Juventusa

U prethodnih nekoliko godina Juventus beleži konstantan finansijski rast. Taj klub je sebi priuštio dovođenje Kristijana Ronalda i još nekoliko veoma skupih fudbalera, a takođe je i brend Juventusa sve jači i sve prisutniji. Italijanski šampion želi i ekspanziju na azijsko tržište jer je po profitu bio ispod najboljih šest engleskih klubova. 

- Moramo da nađemo pravi balans između domaće i globalne publike. Nije samo do termina već i do prava prenosa i do toga ko prikazuje utakmice. U tom smislu razlika između Premijer lige i Serije A je ogromna. To je stara priča i to je jedan od najčešćih razloga oko kojih se borimo sa Serijom A- rekao je šef za finansije u Juventusu Đorđo Riči. 

Termini odigravanja utakmica u Italiji su tradicionalni, a od pre nekoliko sezona je uveden termin nedeljom od 12:30 kako bi bio pogodan za tržište Kine i jugoistočne Azije. Ostali termini su zakucani već dugi niz godina, a tu se pre svega misli na večernje termine od 20 i 45, kao i na standardni nedeljni od 15 časova. 

Što se tiče finansija Juvea, revizori kažu da je taj klub 11. najbogatiji na svetu, a da beleži ogroman rast od kada je Kristijano Ronaldo u crno-belom dresu. Navodno navijača Juventusa na globalnom nivou je više za 16% od kada je Ronaldo u Torinu, a na kineskoj društvenoj mreži Veibo je broj pratilaca ovog kluba porastao za 60% i sada iznosi preko 80 miliona. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading