Milošević pred utakmicu karijere: Molde je podložan pritisku, moramo biti strpljivi!

Autor:

Sport

21.08.2019

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope između fudbalera Partizana i Moldea na stadionu u Humskoj igraće se bez navijača. Strateg crno-belih, Savo Milošević smatra da to može biti i prednost jer njegovi fudbaleri imaju iskustvo sa takvim ambijentom, a da protivnici mogu podleći pritisku. Svakako, Partizan će nastupiti ofanzivno, kao u meču protiv Malatije, pred crno-belima su bez dileme dve utakmice sezone.

RepublikaFoto: Djordje Kojadinovic
Savo Milošević

- Došle su te dve utakmice koje mogu da odrede sudbine te dve ekipe u narednom periodu. Ova ekipa je uradila dosta stvari u proteklih 5 meseci, život u svakom slučaju ide dalje. Formirali smo jedan odličan tim i možemo mnogo. Svi igrači su spremni, Ostojić je malo komplikovan i jos par igrača. Sutra nam treba pre svega da ponovimo ozbiljnu trku kao protiv Malatije, potrebni su nam fizički i psihički spremniji igrači- rekao je strateg crno-belih.

Partizan neće imati vetar u leđa sa tribina kako su navikli zbog drastične kazne UEFA koja je stavila pod "ključ" Humsku na dva evropska meča. Međutim, fudbaleri Partizana će imati podršku omladinaca.

- Deca mogu da prisustvuju utakmici, ali o tome se brine omladinska skola. Može biti i do 1000 dece. Deca ne mogu samostalno doći vec samo sa trenerom. Deca do 14 godina mogu doći uz zdravstvenu knjižicu. Oni će biti na zapadu.

Milošević je povukao paralelu između Moldea i Malatije.

- Molde je ozbiljna ekipa, nemam strah da ćemo prići neozbiljno. Molde je predstavnik skandinavske škole fudbala, disciplinovani su kvalitetni. Malatija je individualno jača ekipa, mogu da naprave problem, Molde ima par igrača oko kojih se sve vrti, ali oni su homogena ekipa. Rade šablonski napamet- rekao je Milošević.

RepublikaFoto: Starsport

Milošević je podsetio na način na koji je "večiti" rival ušao u plej-of Lige šampiona i pozvao na opreznost.

- Neophodno je da odigramo obe utakmice dobro, ne bi ih odvajao. Zvezda je kući igrala 1:1 pa je opet prošla tamo. Jedino da dobije kući 5:0. Moraćemo da odigramo dve ozbiljne utakmice- rekao je Milošević.

Kako očekujete da Molde igra, na kontra napade, agresivno?

- Sigurno da ćemo napasti to mora da bude organizovano, oni su ekipa koji si opasni u promeni poseda. Tu smo i mi opasni. Tu ko pobedi biće u prednosti. Napravićemo veliki pritisak. Ne smemo da budemo nestrpljivi. Kao protiv Malatije mi moramo imati veći posed od protivnika, moramo biti agresivni i da napravimo pritisak i da budemo strpljivi- rekao je Milošević.

Svima je jasno koliko je bitna podrška publike u ovakvim mečevima, a trener crno-belih je naglasio i finansijski gubitak.

RepublikaFoto: Starsport

- Mi smo navikli da igramo bez publike tu smo u prednosti u odnosu na Molde. Molde je podložan pritisku, kao protiv Arisa. Pomoć publike je mogla da bude ogromna. Izgubili smo i par stotina hiljada evra. Neću ponavljati to više- rekao je Milošević.

Štoper crno-belih Strahinja Pavlović ističe da će prazne tribine biti otežavajući faktor, ali je zadovoljan atmosferom u svlačionici.

- MI uvek igramo isto i protiv Rada i protiv Malatije, 100 posto smo fokusirani, možemo bilo koga da pobedimo, samo da damo maksimum na terenu- rekao je Pavlović.

Ovo je najveća utakmica u trenerskoj karijeri Sava Miloševića.

- Nisam stigao da razmisljam o tome, ni ne razmišljam o tome u ovoj situaciji ovo je jako bitna utakmica- rekao je Savo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading