Švajcarci, šta je sa mozgom? Bespotrebne provokacije koje neće ostaviti nijednog Srbina ravnodušnim: Igraćemo za Šaćirija!

Autor:

Sport

21.08.2019

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki ulog je u pitanju u okršaju između Crvene zvezde i Jang bojsa! Međutim, Švajcarci neoprezno i pompezno najavljuju ovaj meč ne misleći na posledice koje mogu izazvati zapaljivim tekstovima. Jedan od najtiražnijih listova "Blik" je otišao najdalje u motivaciji švajcarskog kluba i navijača i propisno isprozivao Srbe i najavio nimalo prijateljsku atmosferu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đerdan Šaćiri

- Vreme je da se pošalje poruka ponosa ovde. A najbolji način da se to uradi je plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Jang Bojs bi se tako vratili na veliku scenu gde je već dugo naš nacionalni tim. Na FIFA listi smo 11, finalisti smo Lige Nacija. To smo ispunili! Ali izgleda da naši klubovi ne haju mnogo za to - piše u "Blikovoj" pompeznoj najavi utakmice u Bernu.

Podsetili su Švajcarci u istom tekstu i na čuvenu utamicu Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Rusiji, i poraz našeg tima u završnici golom Šaćirija, što je dovelo do toga da na kraju ne putuje sa Liverpulom u Beograd na megdan Zvezdi.

"Blik" poručuje da Jang Bojs mora da igra i za Šaćirija koji se zbog sporne proslave gola našao na meti svih Srba.

- Jang Bojs bi pobedom protiv Zvezde povratio i Šaćirijev ponos pošto zbog Srba nije mogao da putuje u Beograd na utakmicu sa Crvenom zvezdom - navodi se u tekstu.

- Ovde se radi o 30 miliona franaka i mnogo prestiža. Ali ne samo to - duel protiv Srba je stvar ponosa! Ne samo za Bern, već za Švajcarsku!

Ostali mediji se uglavnom bave analizom povredavama oslabljenog prvaka Švakarske, uz želju da se ponovi leto 2018. godine kada su uspešno prošli kvalifikacije.

Deo štampe apoatrofira kao glavne igrače Zvezde Marka Marina i Ričmonda Boaćija, dok ističu da će debitovati pojačanje iz Las Palmasa Mateo Garsija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading