Degenek: Mladi momci MORAJU DA PADNU! A onda idemo u društvo velikih momaka!

Autor:

Sport

21.08.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi momci moraju da padnu kako bismo se ponovo našli u društvu velikih momaka, slikovito je najavio štoper Crvene zvezde Miloš Degenek večerašnje (21.00, RTS 1, Arena sport 1) gostovanje srpskog prvaka Jang bojsu u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona! Fudbaleri crveno-belih raspoloženi su doputovali u Bern, gde ih očekuje prva od dve bitke na putu ka evropskoj eliti, gde su bili i prethodne sezone. Utešna nagrada bila bi igranje u grupnoj fazi Lige Evrope, ali Degenek veruje da će se na Marakani ponovo naći ale evropskog fudbala, koje je nazvao velikim momcima.

RepublikaFoto: Starsport
Miloš Degenek

POVREDE I SUSPENZIJE

Ulog je i 15,25 miliona evra, koliko je garantovano svakom učesniku Lige šampiona, i to samo od nagradnog fonda UEFA.

- Imamo garantovano mesto u evropskom fudbalu, ali mi želimo malo više, a to je Liga šampiona. Svi guramo u istom smeru kako bismo ponovo stigli tamo, ali Jang bojs je veoma snažan tim. Biće teško za nas. Posebno jer imamo neke povrede i suspenzije koje su stigle važne igrače. Imamo šansu da ponovo igramo sa velikim momcima, u tome leži veliki prestiž - izjavio je Degenek i dodao da se njegovi saigrači i on nikada ne predaju, kao što je bio slučaj u prethodnoj rundi u Kopenhagenu:

- Igrali smo sa 10 igrača i prošli dalje. Sada želimo da učinimo isto. Prošla sezona je bila sjajna, imali smo Ligu šampiona, a osvojili smo i prvenstvo, naravno, ja sam otišao u Saudijsku Arabiju - zaključio je Degenek.

Marko Marin

Pouzdani levi bek Žander smatra da je najvažnije da se odbrana u Bernu postara da ekipa ne primi gol.

- Znamo da dvomeč pred nama nije lak, ali u ovoj fazi takmičenja nema lakih protivnika. Sve su to prvaci svojih država. Jang bojs je bio dominantan prošle godine u švajcarskom šampionatu, ali i Zvezda je bila u Srbiji. Siguran sam da će publika uživati u kvalitetnoj utakmici. Mi ćemo se u poslednjoj liniji postarati da naša mreža miruje i nadam se da ćemo u Beograd doneti povoljan rezultat - poručio je Brazilac.

On je dodao da se nada da će Zvezdini navijači biti glasni i u Švajcarskoj, kao što su bili na prethodnim gostovanjima

BUČNI NAVIJAČI

- Navijači su neverovatna snaga Crvene zvezde. Pričali su mi igrači da je fenomenalna atmosfera kad god igra Zvezda, a sada sam imao priliku i da se uverim u to. I na gostovanjima su bučni, uvek je puna gostujuća tribina. Uveren sam da će tako biti i u Švajcarskoj.

Odložen meč sa Čukaričkim, Partizan takođe na pauzi!

Zbog obaveza u Ligi šampiona Zajednica superligaša izašla je u susret Crvenoj zvezdi i odložila meč 6. kola Superlige protiv Čukaričkog. Isti je slučaj i sa Partizanom, koji nastupa u plej-ofu za Ligu Evrope protiv Moldea, pa zbog toga za vikend neće na megdan Radniku.

Tomane: Odbio sam Porto zbog Zvezde!

Portugalski napadač Tomane otkrio je da je zbog dolaska na Marakanu odbio ponudu velikana Porta.

- Kada je sve završeno i pošto sam sada igrač Zvezde, mogu da kažem da sam imao ponudu Porta. Dva su razloga zbog kojih sam je odbio. Prvi, jer sam dao reč ljudima iz Crvene zvezde. A drugi jer u Portu ne bih bio prva napadačka opcija. Bilo je finansijski unosnijih kombinacija, ali ovaj projekat mi se najviše svideo - rekao je Tomane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading