Provokacije već na konferenciji, Milojević gospodski odgovorio švajcarskom novinaru!

Autor:

Sport

20.08.2019

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde je na konferenciji za medije u Bernu izneo svoja očekivanja pred susret Jang Bojsa i Crvene zvezde. Meč između šampiona Švajcarske i Srbije igra se u sredu od 21 čas.

RepublikaFoto: Danijel Kokanović
Vladan Milojević

Pred vama je prva od dve konačne prepreke do LŠ. Šta će biti presudno u ovom duelu i koja su vaša očekivanja, gospodine Milojeviću?

- Biće jako težak meč u svakom slučaju. Ne znam koliko možemo ovaj meč da poredimo sa prethodnim, ali najvažnije je da damo sve od sebe i da pratimo našu fudbalsku filozofiju. Igramo protiv jako dobre ekipe koja ja ozbiljna i prvak je svoje zemlje, prošle sezone igrali su u LŠ. Najvažnije je da mi odigramo onako kako znamo i da damo sve od sebe. Nema loših protivnika na ovom nivou. Imamo veliko poštovanje za prvaka Švajcarske i biće svakako zanimljiva utakmica - počeo je Milojević.

Prošle godine smo videli nerede i incidente sa navijačima Zvezde. Da li mislite da možete da utičete na navijače da se to ne ponovi?

- Ne znam koliko je novinar iz Švajcarske upoznat, ali Delije su imale fantastična izdanja i navijanja prošle sezone u Ligi šampiona. Nikakav incident ove sezone u kvalifikacijama nisu napravili i neka slobodno Švajcarsci budu bezbrižni. Malo je neukusno da se samo potencira o nama Srbima i našem ponašanju, a videli smo mi kako se ponašaju neki drugi narodi i navijači u Evropi.Imamo veliki broj navijača i siguran sam da će nam biti vetar u leđa i sutra u Bernu.Ne očekujem incidente zaista - jasan je Zvezdin trener.

Koliko vas inspiriše ovaj ambijent, Liga šampiona kao da je počela? Sve podseća na prethodnu sezonu?

- Sigurno da je velika inspiracija. Moram da pohvalim ovaj imponzantan stadion, izgleda jako lepo. Radimo mnogo za ovaj klub i uradićemo sve da ponovo budemo u eliti. Mi razmišljamo o tome da odigramo dobar meč uz puno poštovanje prema Jang Bojsu. Kada god izađemo izvan okvira naše zemlje mi ne predstavljamo samo Crvenu zvezdu, već i našu zemlju i naš  narod - nastavio je Milojević.

Gospodine Milojeviću, jeste svaki meč poseban za sebe, ali da li će biti nešto drugačije nego protiv Kopenhagena, odnosno je li psihološki malo manji pritisak na ekipu?

- Da vam iskreno kažem, Kopenhagen je fantastična ekipa. Nama je cilj bio da uđemo u jedno od dva  UEFA takmičenja, ali sada razmišljamo samo o utakmici protiv fantastične ekipe, koja nema premca u Švajcarskoj i to su pokazali. Oni pišu novu istoriju svog kkuba. Svaki put kada prođete neku rundu onda vas čeka sve teži i teži protivnik. Ipak, koncentrisani smo samo na sutrašnji meč, još ne razmišljamo o Ligi šampiona - zaključio je Milojević,.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading