Izraelski kapiten Partizanov za 1.800.000 evra!

Autor:

Sport

20.08.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najpoznatiji izraelski Čerkez Bibras Natho (31) novo je pojačanje Partizana pošto je sa klubom iz Humske potpisao trogodišnji ugovor vredan 1.800.000 evra. Iskusni vezista je kapiten izraelske reprezentacije i pripada starosedelačkom narodu zapadnog Kavkaza, koji u Svetoj zemlji broji svega 4.000 stanovnika, pa je stoga on najslavniji pripadnik življa nastanjenog u svega dva grada - njegovoj rodnoj Kfar Kami i Rihaniji. Čerkezi su inače muslimanske veroispovesti i pripadaju sunitima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Natho je Partizanov!

MEĐU NAJPLAĆENIJIMA

Natho u Humsku stiže kao slobodan igrač jer mu je istekao ugovor sa Olimpijakosom. Otud i nešto veća plata, verovatno i bonus za potpis ugovora, pa je tako stao u red najplaćenijih igrača crno-belih zajedno sa Tošićem, Sumom, Asanom i Stojkovićem. A upravo je Bambi Tošić imao ključnu ulogu u dovođenju izraelskog asa pošto su zajedno branili boje moskovskog CSKA.

A mogao je Natho da bira gde će od 1. jula, kada je raskrstio sa Olimpijakosom. Veliki novac nudili su mu turski klubovi Sivas, Ankaraguču, Gacijantep i Genčlerbirligi, ali ih je odbio (iako je bilo reči o milionskim ponudama na godišnjem nivou). Baš kao i ponudu nekadašnjeg kluba Rubina iz Kazanja, koja ga nije zadovoljila. Očigledno je presudila želja za borbom za trofeje i igranjem u Evropi.

OZBILJNE BITKE

RepublikaFoto: FK Partizan

Fudbaler koji je ponikao u Hapoelu iz Tel Aviva odlikuje se odličnom pas igrom, reč je o klasičnom vezisti koji igra odlično u oba smera i može da odgovori na nekoliko pozicija u timu. Njegova najveća snaga je iskustvo. Vojevao je ozbiljne evropske bitke u dresovima CSKA, Rubina, PAOK i Olimpijakosa. Naučio je dakle i šta je pritisak sa tribina. Njegov život obeležile su dve tragedije. Otac mu je radio kao policajac na državnoj granici i umro je 2008. od srčanog udara, dok je četiri godine ranije u saobraćajnoj nesreći stradao njegov rođak i poznati košarkaš Nili Natho.

Ožegović u Rozenborgu

Napadač Partizana Ognjen Ožegović novo je pojačanje norveškog velikana Rozenborga. Ognjen je ove sezone na osam mečeva za crno-bele postigao četiri gola. Pre Partizana nosio je dres Crvene zvezde, Borca, Vojvodine, Čukaričkog, Cangčuna i Arsenala iz Tule.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading