BLIZU JE: Tumba razgovarao sa Nastastićem, povratak još jednog "otpisanog!"

Autor:

Sport

19.08.2019

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle povratka Luke Milivojevića u reprezentaciju Srbije, isti scenario mogao bi da se dogodi i sa defanzivcem Šalkea Matijom Nastasićem, sa kojim je proteklom vikenda u Nemačkoj razgovarao novi selektor "orlova" Ljubiša Tumbaković.

RepublikaFoto: fss.rs
Matija Nastasić i selektor Ljubiša Tumbaković

Tumbaković je u društvu sportskog direktora Vladimira Matijaševića i potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Nenada Bjekovića obavio razgovor sa Nastasićem posle subotnje utakmice između njegovog Šalkea i Borusije iz Menhengladbaha.

Kako je naveo Tumbaković, razgovor sa nekadašnjim omladincem Partizana protekao je u dobrom raspoloženju i sva je prilika da će biti na spisku igrača za septembarski kvalifikacioni ciklus i meč protiv Portugala u Beogradu.

- Ono što je bio prioritet kada sam došao, jeste da porazgovaram sa svim igračima, tako da sada zatvaram priču sa Nemačkom.Ostala je još jedna mala grupa igrača da se pokrije i to ćemo obaviti u narednih nekoliko dana. U Nemačkoj smo gledali prvo utakmicu u Menhengladbahu, gde je gostovao Šalke, a onda razgovarali sa Matijom Nastasićem. Bila je to jedna lepa i otvorena priča, dvosmerna. Jako fin razgovor, barem sam ga ja tako doživeo, a verujem i Matija. Sledeći dan smo gledali Ajntraht - Hofenhajm a zatim se videli sa Filipom Kostićem, Mijatom Gaćinovićem i Dejanom Joveljićem, koji je član mlade reprezentacije. Interesantna utakmica, Ajntraht je pobedio, tako da je i raspoloženje bilo kao i razgovor. Nravno, i tu je bilo prisutno dvosmerno razumevanje vezano za naš rad i neke zahteve koje sam ja izneo. Utisak je da su iza nas dva veoma uspešna dana i mislim da sve ide nekim svojim pozitivnim tokomkim svojim pozitivnim tokom - rekao je Tumbaković za sajt FSS-a.

U sličnom raspoloženju bio je i Matijašević koji je istakao da su Nastasić, ali i ostali srpski igrači u Nemačkoj pokazali veliki entuzijazam za predstojeće obaveze u državnom timu.

- Imali smo i ovog vikenda zadovoljstvo da uživamo u partijama naših reprezentativaca. Posebno nas raduje činjenica da su Nastasić, Kostić i Gaćinović neprikosnoveni članovi startne postave u svojim klubovima i da se sva trojica nalaze u odličnoj formi uoči bitnih utakmica protiv Portugala i Luksemburga. Matija je komandovao odbranom Šalkea i značajno doprineo da mreža golmana Nubela ostane netaknuta na teškom gostovanju u Menhengladbahu. Gaćinović i ?ostić su po običaju bili među najboljima u timu Ajntrahta, a Filip je asistencijom za pobedonosni gol Hinteregera najavio da će i ove sezone biti jedan od najproduktivnijih igrača u timu iz Frankfurta. Razgovarali smo sa svom trojicom i vidim da su puni entuzijazma i da jedva čekaju nova iskušenja u reprezentativnom dresu. Sada je sve na selektoru, ali mi je drago što su svi igrači na raspolaganju i što vidim kod njih želju da odvedu Srbiju na Evropsko prvenstvo- rekao je Matijašević.

Podsetimo, pre nekoliko dana ekspedicija Srbije je boravila u Londonu i razgovarala sa Lukom Milivojevićem i Aleksandrom Mitrovićem, a tom prilikom je dogovoren povratak kapitena Kristal Palasa u državni tim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading