Na večni počinak ispraćena legenda "severa": Nekada bila Ljutice Bogdana, sad se zove Mirka Talijana!

Autor:

Sport

16.08.2019

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legende ne umiru, već ostaju da žive u nama i sa nama zauvek. Tako će severnom tribinom Marakane večno odjekivati ime Mirka Talijana, jednog od utemeljivača navijačkog pokreta u Srbiji i prvog istinskog vođom navijača Crvene zvezde. Mirka je na večni počinak na beogradskom groblju Lešće ispratilo nekoliko stotina delija i brojnih poštovalaca i prijatelja.

RepublikaFoto: twitter.com/Dragan Džajić
Mirko Talijan

Emotivan govor održao je Ljubomir Stanković Krle, takođe istinska legenda severne tribine.

- Brate Mirko, legendo naša, bio si hrabar, jak i odvažan. Imao si srce koje je kucalo za naš klub, za našu zemlju i tribinu. Odlaziš na nebo gde će te čekati nebeska armija koja će te čuvati gore, a mi ćemo te ovde čuvati od zaborava. I kada odeš gore, čućeš bubnjeva zvuk, čućeš severni huk i pozdrav naših raketnih jedinica. Nekad se zvala Ljutice Bogdana, a sad se zove Mirka Talijana - rekao je Stanković.

Nekoliko stotina "Delija" na sahrani utemeljivača navijačkog pokreta u Srbiji

Poslednji pozdrav Mirku uputili su i navijači moskovskog Spartaka na revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Tuna.

- On je Mirko Talijan, prvi Zvezdin huligan - pisalo je na paroli ruskih navijača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading