Jang Bojs ne prodaje karte Srbima u Bernu!

Autor:

Sport

16.08.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Invazija "Delija" na Salcburg od pre godinu dana neće imati reprizu u Bernu. Naime, čelnici Jang bojsa, koji će ugostiti Crvenu zvezdu u sredu (21.00) u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, doneli su odluku da na blagajnama svog stadiona Vankdorf ne dozvole prodaju karata Srbima.

RepublikaFoto: Starsport
Delije

Domaćini su se na taj korak odlučili iz dva razloga. Prvi, kako bi sprečili da do dragocenih ulaznica dođu oni koji bi pravili provokacije, a kako u ovoj alpskoj državi živi i radi veliki broj Albanaca, jasno je da čelnici žuto-crnih ne žele da se ponove nemile scene iz Helsinkija kada su Šiptari imali svoj šou na zapadnoj tribini Telia 5G arene.

Drugi razlog za ovakvu odluku dvostrukog uzastopnog prvaka Švajcarske leži u čisto sportskim motivima. Naime, imajući u vidu važnost utakmice, ali i činjenicu da srpski gastarbajteri iz centralne Evrope ne žale novac da bi bili uz voljeni klub, Jang bojs je želeo da spreči scenario iz Mocartovog grada kada je na Red bul areni bilo skoro 12.000 zvezdaša. To je razočaralo brojne srpske iseljenike koji ne prestaju da traže u Bernu dragoceno parče papira za jednu od najvažnijih utakmica Beograđana u poslednjih 30 godina. Ipak, karata na blagajni za njih biti neće.

Klub iz Berna poslaće u Beograd skoro 2.000 ulaznica za "Delije", koliko ima mesta u sektorima B12 i B15 za gostujuće navijače na stadionu Vankdorf, čiji je ukupan kapacitet 32.000 sedišta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading