Isproban “Hok-aj” sistem na Marakani!

Autor: Večernje novosti

Sport

11.09.2017

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli će dočekati BATE Borisov, 14. septembra od 21.05h, a po prvi put će na zvaničnoj utakmici biti upotrebljen “Hok-aj sistem”, takozvano “oko sokolovo”.

Stadion Zvezde dobija savremenu tehnologiju po propisima UEFA

- Sistem je isproban, u funkciji je i sve je spremno za debi u četvrtak. “Hok-aj” sistem je od ove sezone obavezan u svim mečevima evrokupova i sigurno će biti od pomoći arbitrima da lakše otklone sumnju da li je lopta prešla gol liniju, potvrdio je za "Novosti" Milorad Ćorović.

Direktor stadiona “Rajko Mitić” je pojasnio kako ovaj sistem funkcioniše.

- Sudija na ruci ima sat na kojem piše “gol” i “nije gol”, a informaciju dobije od službenika UEFA koji na kompjuteru kontroliše ceo proces. Gol-tehnologija je testirana godinama, sistem je siguran i proveren, zato ga je UEFA od ove sezone i uvela kao obavezujućeg u takmičenjima pod svojim okriljem, rekao je Ćorović i dodao da još uvek nisu postavljene sve stolice na severnoj tribini popularne “Marakane”.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading