BESRAMNI MILAN SE PRODAO ŠIPTARIMA!

Autor:

Sport

12.08.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmostruki šampion Evrope debelo se obrukao u subotu uveče. Ne, nije u pitanju poraz na terenu Milanovih vedeta, već činjenica da su odigrali prijateljsku utakmicu u Prištini protiv Feronikelija iz Glogovca, šampiona lige lažne države Kosovo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Milana

Očigledno da kvaliteti skromnih Šiptara, na čijoj klupi je debitovao nekadašnji as Partizana Dejan Vukićević (51), nisu doveli Italijane na stadion "Fadilj Vokri", već da je posredi debelo plaćeno gostovanje tima iz prestonice mode. Roso-neri su slavili sa 2:0 (1:0) golovima Hoakina Susa u 26. i Fabija Borinija u 57. minutu, a upravo je italijanski napadač na poluvremenu zamenio Srbina Radeta Krunića (25).

FEŠTA U PRIŠTINI

Zvuči zaista neverovatno da je Milan, koji u predstojećoj sezoni želi da se plasira među prva četiri tima u Seriji A i tako izbori povratak u Ligu šampiona, poslednji pripremni meč pred početak italijanskog prvenstva odigrao sa slabašnim Feronikelijem. Da će velikan sa San sira gostovati u glavnom gradu okupirane južne srpske pokrajine, bilo je poznato još pre skoro mesec dana, pa je dolazak crveno-crnih izazvao opštu euforiju u Prištini.

Tako je nekoliko stotina Albanaca u dresovima i sa drugim obeležjima Milana oduševljeno na ulicama dočekalo drage im goste. Sa ekipom su došle i klupske legende Paolo Maldini, Franko Barezi i Danijele Masaro, a ushićeni Šiptari su iskoristili priliku da se slikaju sa nekadašnjim asovima svetskog fudbala.

PRAZNE TRIBINE

Čelnici FS Kosova iskoristili su dolazak slavnih imena u Prištinu da promovišu i reprezentaciju takozvane države Kosovo, pa su tako Maldiniju darovali žuti dres "nacionalnog tima" lažne države. Italijan je čak pozirao sa osmehom, čime je, kao uostalom i ceo klub sa San sira, bacio ljagu na svoje veliko ime.

Iako je Milan veliki klub sa krcatom riznicom pehara, na stadionu "Fadilj Vokri" okupilo se tek oko 1.500 ljudi željnih da vide na delu asove sa Apenina. Da li zbog skupih ulaznica ili nečeg drugog, gosti teško da pamte da su igrali pred tako malim brojem ljudi. Kako bilo, Italijani ovu bruku sa sebe neće moći da speru.

RepublikaFoto: instagram.com/acmilan

KRUNIĆ BEZ KOMENTARA

Vezista sedmostrukog šampiona Evrope Rade Krunić (25), za kojeg je velikan sa San sira iskeširao Empoliju pre mesec dana čak 8.000.000 evra, ne može da daje izjave bez zvaničnog odobrenja klupskog rukovodstva, te smo uskraćeni za njegovu reakciju na meč u Prištini. Srbin rodom iz Foče koji nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine pozirao je zajedno sa fudbalerima italijanskog i albanskog kluba pre početka meča, ali ostaje pitanje da li je Krunić na takav potez nateran i s kakvim bi se posledicama suočio da je odbio zajedničko slikanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading