RADNIČKI NIJE PUSTIO ZVEZDU!

Autor:

Sport

12.08.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u derbiju 2. kola Superlige Radnički sa 2:0 (1:0), a iako je utakmica odigrana još 27. jula, i dan-danas traju kontroverze u delu javnosti oko načina na koji je prvak Srbije došao do tri boda.

RepublikaFoto: FK Radnički Niš
Ivica Tončev

Neki, pre svih potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić, mišljenja su da je domaćin do pobede došao krajnje sumnjivim golovima, odnosno da su Milan Pavkov u 41. i El Fardu Ben u 85. minutu od igrača niškog tima ostavljeni da sami kao duhovi zatresu mrežu. Međutim, u razgovoru za Srpski telegraf prvi čovek Radničkog Ivica Tončev (50) odlučno je odbacio sve sumnje u regularnost utakmice na Marakani, a svima koji napadaju njegov klub poručio da ni najmanje ne haje za zlurade komentare.

SAMO NEKA PRIČAJU

Umesto da se bave nastavkom sezone u kojoj im je ambicija da se ponovo nađu među četiri najbolja tima i obezbede još jedan izlazak u Evropu, u gradu na Nišavi moraju da se vraćaju na (ne)spornu utakmicu sa Zvezdom.

- Zaista me ne zanima ni najmanje ko šta priča o toj našoj utakmici na Marakani. Odgovorno tvrdim da nema ni reči o nekom dogovoru ili o puštanju rivala da postigne gol. Igrači Radničkog su imali lepe premije za pobedu u Beogradu, a pitam javno sve teoretičare zavere šta bi bilo da lopta nije slučajno pogodila u glavu Milana Borjana kada je u situaciji jedan na jedan sa njim bio Veljko Batrović kod rezultata 0:0? Osim te prilike, propustili smo još tri zicera i malo je falilo da u Niš odnesemo bod ili čak sva tri - rekao je Tončev za naš list.

DALJE OD NAS

To što je Vuletić danima nakon utakmice između Zvezde i Radničkog na Tviteru pokušao kadrovima sa tog meča da dokaže da su Nišlije namerno ostavile mnogo prostora Pavkovu i Benu kod oba gola domaćina, ne uzbuđuje čelnika bivšeg polufinaliste Kupa UEFA.

- To što rade rukovodioci Partizana, govori o njima. Neka se oni bave sobom i svojim klubom, a nas neka ostave na miru! Prvenstvo tek što je počelo, a oni se već bave nekakvim teorijama zavere i time već sada prave sebi alibi za neke nove eventualne neuspehe - zaključio je Tončev, čiji je Radnički poražen čak 11 puta u poslednjih 12 međusobnih utakmica sa Zvezdom.

RepublikaFoto: Starsport

UEFA pokreće postupak zbog parole "Grobara"

Evropska fudbalska unija pokrenula je postupak protiv Partizana zbog toga što su "Grobari" na revanš-meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Konahs kija na istoku istakli parolu na engleskom: "Prijateljska utakmica u nacionalnom šampionatu. Kopilad iz UEFA, pogledajte meč Zvezda-Radnički".

Ipak, Ivicu Tončeva ne zabrinjava prašina koja se digla oko transparenta frakcije "Partizanovci".

- Uopšte me ne dotiče niti ta parola, niti postupak od UEFA prema Partizanu. Radnički sa time neka nikakve veze - rekao je čelnik Nišlija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading