Junajted ZGROMIO Čelsi!

Autor:

Sport

11.08.2019

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester junajteda osvijili su prve bodove u novoj sezoni Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Mančester Junajteda

U derbiju prvog kola novog prvenstva izabranici trenera Olea Gunara Solskjera u derbiju su pobedili ekipu Čelsija sa 4:0 (1:0).

Tako je Solskjer trijumfovao u okršaju sa nekadašnjim rivalom sa terena, Frenkom Lampardom, koji je ovog leta preuzeo kormilo "plavaca".

Junajted je ovog leta doveo trojicu novih igrača, dvojica će početi meč, Aron Van Bisaka i Hari Megvajer, dok Čelsi zbog poznate zabrane od strane FIFA nije imao mogućnost da dovede pojačanja, ako se ne računa zimska akvizicija Kristijan Pulišić.

Malo ko je očekivao da će Junajted rezultatski biti ovako ubedljiv, pogotovo ako se ima u vidi kakva su dešavanja bila na terenu, ali ako ništa drugo, domaćin je pokazao kliničku preciznost i zasluženo je slavio.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Frenk Lampard

Imaće za čim da žale gosti iz Londona jer rezultat ne pokazuje kako je stvarno bilo stanje na terenu. Čelsi je dva puta pogodio stativu, De Hea je imao nekoliko sjajnih odbrana, ali na kraju, računaju se golovi, a Junajted je danas tu bio neumoljiv.

Čelsi je bolje počeo, Temi Abraham je u četvrtom minutu pogodio stativu, da bi u posle toga Junajted krenuo da igra bolje i u 18. minutu poštoi je Kurt Zuma srušio Rašforda, sudija Tejlor je pokazao na 11 metara.

Imao je Čelsi novu priliku u 40. minutu, Emerson je pogodio

Rašford je bio neumoljiv, Junajted je poveo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marsijal postiže gol

U nastavku, činilo se da će Čelsi srediti redove, ali kada je u 65. minutu posle centaršuta Pereira Antoni Marsijal zatresao mrežu bilo je jasno da se Čelsiju ne piše ništa dobro.

Samo dva minuta kasnije potvda - nova kontra, Pogba je maestralno izbacio loptu pred Rašforda koji je postigao drugi gol na utakmici za 3:0.

Novajlija Danijel Džejms, koji je ovog leta stigao iz Svonsija za 20 miliona evra, debitovao je za Junajted u Premijer ligi. Ušao je u 74. minutu umesto Andreasa Pereire, a posle nove kontre u 81. minutu i lopte koju je dobio od Pogbe, pogodio je za konačnih 4:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading