Magija mu je srednje ime: Fantastični Tadić vodio Ajaks do petarde protiv Emena!

Autor:

Sport

10.08.2019

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić prikazao je još jednu odličnu partiju u dresu ekipe Ajaksa.

Dušan Tadić

Posle startnog remija na gostovanju Viteseu (2:2), Ajaks je pred svojim navijačima pobedio ekipu Emena sa 5:0, a kapiten Ajaksa je bio strelac i asistent za "kopljanike".

Već u devetom minutu posle sjajne akcije, Tadić je odlično proigrao Donija van den Beka koji je rutinski zatresao mrežu gostujuće ekipe.

Samo što je počelo drugo poluvreme, tačnije u 47. minutu, usledila je nova brza akcija ekipe Ajaksa koju je pogotkom krunisao Hakim Zijeh.

Tadić se u listu strelaca upisao u 67. minutu. Odlično je pratio akciju i našao se na pravom mestu, loptu koja se odbila od statice sačekao je na dva metra od gola i lako je zatresao mrežu.

Ono što je impresivno je podatak da je Tadić postigao pogodak na 11. uzastopnom meču kada je Ajaks domaćin čime je izjednačio rekord koji su držali zajedno legendarni Johan Krojf i Finac Jari Litmanen.

Potom je kapiten Ajaksa zamenjen u 72. minutu, umesto njega ušao je iskusni Klas Jan Huntelar koji je osam minuta kasnije postigao pogodak za 4:0.

Kvinsi Promes ga je odlično uposlio, a Huntelar je preciznim udarcem sa desetak metara zatresao mrežu.

Osam minuta kasnije Huntelar je postigao još jedan gol, šutirao je glavom, lopta je prešla gol liniju i pogodak je priznat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading