Ludnica u LE: Srbi ponovo haraju Evropom, senzacija Suduve u Tel Avivu!

Autor:

Sport

08.08.2019

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi ponovo haraju Evropom! Filip Kostić i Mijat Gaćinović predvodili su Ajntraht u ubedljivom slavlju protiv Vaduca (5:0), dok je gol Stefana Mitrovića bio odlučujući u slavlju Strazbura na gostovanju u Plovdivu (1:0). Senzaciju večeri u prvim mečevima trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope napravila je Suduva, koja je savladala Makabi u Tel Avivu sa 2:1.

Filip Kostić

Filip Kostić je razornim projektilom sa 30 metara načeo mrežu ekipe iz Lihtenštajna u 11. minutu, a nošen tim raspoloženjem duplirao je prednost svog tima u 16 minuta kasnije. Dominik Kor je povisio rezultat u finišu prvog poluvremena, dok je Pacijencija, na asistenciju Kostića u 53. minutu nastavio goleadu nemačkog tima. Konačno, tačku na ubedljivo slavlje prošlogodišnjeg polufinaliste Lige Evrope stavio je Gaćinović u 63. minutu, nakon dodavanja Da Koste.

Strazbur nije imao težak zadatak u Plovdivu (1:0), s obzirom da je domaćin još u 10. minutu ostao bez Josipa Tomaševića, ali nije uspeo već u prvom meču da reši čitav posao. Odmah nakon isključenja hrvatskog internacionalca zablistao je Stefan Mitrović. Srpski defanzivac je fantastično reagovao na centaršut Žone Martena i glavom sa druge stative poslao neodbranjiv udarac u mrežu.

Suduva, koju je Crvena zvezda izbacila u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, napravila je ogroman korak ka plasmanu u plej-of Lige Evrope. Letonci su golovima Kerle i Jankauskasa imali prolaz u narednu fazu kvalifikacija u džepu, ali je Ofedu vratio kakvu-takvu nadu Izraelcima pred revanš.

Ipak, Makabi je još jednom pokazao koliko ima problema sa prilično tankom odbranom, koja olako prima golove. To bi izraelskog šampiona moglo da košta i eliminacije u Ligi Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading