PARTIZAN IDE U RAT U SOLUN!

Autor: Ilija Momčilović

Sport

06.08.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko prođe tursku Malatiju, Partizan će se u plej-ofu kvalifikacija za Lige Evrope sastati s boljim iz duela norveškog Moldea i grčkog Arisa. Potencijalni susreti sa ekipom iz Soluna bili bi sigurno mečevi visokog rizika zato što je crno-belima bratski klub PAOK, koji je gradski rival Arisa. Prvi meč igrao bi se u Humskoj 22. avgusta, dok je eventualni revanš zakazan za sedam dana kasnije u Solunu.

RepublikaFoto: Starsport
Navijači Partizana

PAKAO U LUCI

Norveški Molde već je ovog leta boravio u Srbiji, kada je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope izbacio Čukarički (0:0, 3:1), tako da Skandinavci ne bi trebalo da predstavljaju nepoznanicu. S druge strane, Grci su poznati po specifičnom temperamentu, pa bi potencijalni duel sa njima predstavljao pravi pakao za organizatore mečeva, naročito revanš u Solunu.

- Aris je klub sa tradicijom, stadion u Solunu bi sigurno bio pun, sa vatrenom atmosferom. Grci imaju specifične navijače, tako da bi bilo bolje ukoliko Partizan eliminiše Malatiju da se sastane sa Moldeom - poručuje za Srpski telegraf bivši fudbaler i trener "parnog valjka" Miodrag Ješić (60).

Iskusni stručnjak svestan je da su Skandinavci takođe ozbiljan protivnik, kojeg je uživo gledao u duelu sa Čukaričkim na Banovom brdu.

RepublikaFoto: Starsport

- Pratio sam tu utakmicu, Molde je disciplinovana i nezgodna ekipa. Tvrdi su i snažni, ali mislim da bi Partizanu bilo lakše s njima.

INCIDENTI S "DELIJAMA"

Navijačka grupa Arisa "Super 3" poznata je kao veoma vatrena i sklona incidentima. Pre 12 godina Grci su izazvali nerede pre utakmice tadašnjeg UEFA kupa sa Crvenom zvezdom (3:0), kada su petorica navijača crveno-belih izbodena pre početka meča. Grupa domaćih huligana tada je nasrnula na izdvojenu grupicu "Delija", koja je u svojoj režiji stigla u Solun. Grčki "ultrasi" su u tuči koristili noževe i lance, a samo pukom srećom niko od srpskih državljana nije nastradao. S obzirom na to da su sa navijačima Partizana pobratimi "tifozi" PAOK iz Soluna, koji je gradski i ljuti rival Arisa, nema sumnje da bi mečevi bili proglašeni za utakmice visokog rizika.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading