Matić skenirao Kopenhagen: Upozorio na sve detalje

Autor:

Sport

05.08.2019

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uroš Matić, bivši fudbaler danskog šampiona Kopenhagena koji igra sa Crvenom zvezdom u 3. kolu kvalifikacija za ligu šampiona, odlično poznaje sistem rada trenera Stalea Solbakena.

RepublikaFoto: instagram.com/urosmatic8
Uroš i Nemanja Matić

Matić je trenutno član APOEL-a, a kaže da će  Kopenhagen u Beogradu igrati vrlo oprezno, ali da će strpljivo čekati kontru da ugrozi crveno-bele.

- Poznajući Solbakena, siguran sam da će mu u Beogradu biti prioritet da taktički zatvori sve prilaze svom golu. Naravno, neće to biti klasičan bunker, već disciplinovana, tvrđa varijanta sa namerom da se protivnik ukoči i stvori što manje šansi. Neće mu smetati ni ako Zvezda bude vršila presing na zadnju liniju. U takvim situacijama preskače se vezni red i dugim loptama gađaju snažni napadači Ndoje i Vind, koji su pravi razarači. U stanju su da strpljivo čekaju čitavu utakmicu da bi napravili jednu kontru - rekao je Uroš Matić za Novosti.

Crveno-beli jesu blagi favoriti na "Marakani", ali Kopenhagen se isto oslanja na domaću atmosferu.

- Šanse su 50-50. Dueli će biti posebno interesantni jer su oba kluba poznata po tome što imaju jedinstvenu podršku kao domaćini. Na krilima navijača Zvezda je pobedila Liverpul. Slična atmosfera je na Parken stadionu, gde je pred 40.000 navijača Kopenhagen goropadan, ofanzivan, mnogo opasniji nego kada igra u gostima.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
"Marakana"

Matić smatra da je trener Solbaken možda i najveća snaga Kopenhagena.


- Solbakenov pečat je svuda prisutan. Do najsitnijih detalja će snimati crveno-bele i pripremiti utakmicu. Forsira sistem 4-4-2, svaki igrač zna svoju ulogu i mesto i ne može da mrda levo, desno. Ako Zvezda ima tehnički bolje igrače, Kopenhagen je disciplinovaniji.

Danci imaju kadrovskih problema, pitanje je da li će vestira Falk igrati zbog povrede.

- Falk Jensen je maestro. On je taj koji diriguje i organizuje. Ranije je igrao po krilu, ali je već duže vreme osmica. U poslednje dve godine je najbolji vezni igrač danskog prvenstva. Njegov uticaj na igru je otprilike kao Marinov u Zvezdi.

Matić upozorava i na još jedan detalj.

- Kod prekida imaju tri, četiri uigrana šablona, dobro ih brane u napadu, a u napadu su opasni kod kornera. Za Zvezdu bi bilo najbolje da pametno pritisne i postigne gol u prvih pola sata. I kada gube igrači Kopenhagena se ne poremete, već se čvrsto drže dogovora.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading