(VIDEO-FOTO) Fantastična utakmica na Vembliju: Sitiju prvi trofej u sezoni, Klaudio Bravo heroj!

Autor:

Sport

04.08.2019

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester Sitija šesti put u istoriji osvojili su trofej namenjen pobedniku Komjuniti šilda. Aktuelni šampion Premijer lige i osvajač FA kupa u meču na Vembliju posle penala savladao je Liverpul 5:4 (1:1).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Radost fudbalera Mančester Sitija

Građani su poveli u 12. minutu golom Rahima Sterlinga i to u trenutku kada je njegov tima imao igrača manje na terenu zbog povrede Liroja Sanea.

Gvardiolin tim je iznenadili Crvene, David Silva je asistirao Sterlingu koji je sa pet metara loptu poslao u gol aktuelnog prvaka Evrope.

Siti je bio nešto konkretniji u prvom delu prvog poluvremena, kada je aktuelni šampion imao više od igre i više šansi, dok se Liverpul uglavnom oslanjao na individualne kvalitete Salaha.

U nastavku utakmice ekipa Jirgena Klopa je bila mnogo bolja i Siti je izgegao poraz samo zahvaljujući odličnom Klaudiju Bravu i Kajlu Vokeru koji je u nadoknadi vremena spektakularnom intervencijom spasao svoj tim posle šuta Salaha.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Liverpul - Mančester Siti

Liverpul je izjednačio u 77. minutu golom Žoela Matipa. Rezervista je iskoristio centaršut Virdžila Van Dajka, bio je najbolji u skoku i iz neposredne blizine glavom savladao Brava.

Crveni su do kraja imali još nekoliko dobrih šansi, pre svega preko Salaha, ali rezultat se nije menjao i o osvajaču Superkupa odlučivali su penali.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Klaudio Bravo u zagrljaju saigrača

U penal seriji samo Vajnaldum nije pogodio, osnodno Bravo je odbranio njegov udarac, a Građanima je trofej obezbedio Žesus.

Nova sezona u Premijer ligi počinje 9. avgusta duelom Liverpul - Norič.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading