PARTIZANE, ZGAZI RAGBISTE IZ VELSA!

Autor: Ilija Momčilović

Sport

01.08.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana od 21 sat (RTS1) dočekuju u revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, velškog predstavnika Konahs ki, koji su u prvom meču savladali minimalnim rezultatom (1:0). Velški igrači su u tom susretu pokazali veliku agresivnost na terenu, u igri sa mnogo duela i faulova, pa su iz tabora crno-belih svesni da ih očekuje težak zadatak protiv momaka koji su više igrali ragbi nego fudbal.

RepublikaFoto: FK Partizan
Vajld vs. Zdjelar

Trener Partizana Savo Milošević, ističe da nije lako spremiti utakmicu protiv tima koji želi tuču na terenu jer su u prvom susretu igrači Konahsa napravili duplo više prekršaja od njegovog tima.

OPREZ U PREKIDIMA

- U prvom meču mi smo napravili 13 faulova naspram njihovih 27. To pokazuje da mi nismo bili dovoljno agresivni, a da su oni bili previše agresivni. Ne bi trebalo da pravimo prekršaje jer to dovodi do prekida igre, a to njima odgovara. Jako je bitno da lopta bude što više na zemlji i da utakmicu uvedemo u naš ritam - rekao je Milošević.

Šef struke "parnog valjka" ističe da ga ne zabrinjava slabija završnica u prva dve zvanične utakmice (Inđija i Konahs), kada su njegovi izabranici imali pregršt udaraca na gol, ali se suparnička mreža zatresla tek dva puta.

- U ta dva meča imali smo 47 udaraca na gol, dok su protivničke ekipe šutnule dva i po puta. Realizacija je nešto na čemu se radi, to je stvar rutine i vremenom će doći - zaključio je šef struke crno-belih.

RepublikaFoto: FK Partizan
Savo Milošević

PRAZNE PRETNJE

S druge strane, prvotimca Partizana Sašu Zdjelara (24) ne brine puno što je trener gostiju Endi Morison najavio da Velšani dolaze u Beograd kako bi postigli pogodak.

- Oni imaju pravo da se nadaju i misle, ali mi ćemo odigrati još bolju utakmicu nego u Velsu, koja je bila veoma teška zbog načina na koji su igrali. Tada smo dali gol na vreme, sada smo spremni i imamo plan kako da im se suprotstavimo - poručuje Zdjelar.

Malatija ili Olimpija - svejedno

Šef stručnog štaba crno-belih istakao je da ne razmišlja o narednom protivniku (Malatija ili Olimpija, prvi meč 2:2), ali da će ekipa biti spremna ko god sledećeg četvrtka bude rival.

- Nemamo prostora da razmišljamo o narednom protivniku, Olimpiju bolje poznajemo jer smo igrali na pripremama. Ko god da dođe imaćemo informacije i bićemo spremni - ističe Milošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading