Anćelotijeva četa razmontirala prvaka Evrope!

Autor:

Sport

28.07.2019

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeste pripremni period, ali navijači Liverpula, aktuelnog šampiona Evrope, sigurno nisu zadovoljni. Poraz od Borusije, od Sevilje, remi sa Sportingom i sada ubedljiv poraz od Napolija. Tim Karla Ančelotija je rašrafio sastav Jirgena Klopa na delove, odigrao vrhunski meč i uspeo da baci Redse na kolena rezultatom 3:0 (2:0).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice Napoli - Liverpul

Napoli je startovao meč oprezno, pametno. Pustio je loptu Redsima, da misle da imaju kontrolu, a na sredini su formirali sjajan blok iz kog su mogli da trče u kontre i polukontre i to je funkcionisalo idealno. Taktička bitka je pripala Ančelotiju, a prvi rezultat je bio u 17. minutu kada je na asistenciju Drisa Mertensa pogodio Lorenco Insinje.

Samo 12 minuta kasnije bilo je 2:0, a Arkadijuš Milik je pokazao koliko je snalažljiv u protivničkom šesnaestercu, lepo je reagovao i podigao prednost.

I u nastavku je Napoli igrao pametno, opet je Liverpul držao loptu, a Napolitanci brzim korakom pravili probleme u kontri i postizali golove. Posle odbitaka, te ne baš najbolje reakcije Simona Minjolea, lopta je stigla na kraju do Amina Junesa kome je preostao samo lakši deo posla za 3:0.

Već tada je bilo jasno ko će iz ovog duela izaći kao pobednik. Za mnoge iznenađujuće, ali potpuno zasluženo. Istaći ćemo i da je starter za Napoli bio naš Nikola Maksimović, a igrao je do 61. minuta kada je zamenjen.

Naravno, treba reći da su Sadio Mane, Mohamed Salah i Roberto Firmino bili van stroja jer su dobili produžen letnji odmor, što donekle opravdava ovakav rezultat, ali neke jako loše kretnje u odbrani, posebno one spore, teško je opravdati. Napolitanci su leteli po bokovima i lako stizali do gola Minjolea.

Ove ekipe su igrale u grupnoj fazi Lige šampiona prošle sezone (sa Crvenom zvezdom u grupi), a oba tima su dobila po jedan meč.

Sada je Napoli dobio ogromnu injekciju samopouzdanja, a Klop, uprkos svim izmenama i rotacijama (debitovao i Harvi Eliot), činjenici da je ovo prijateljska, da nije imao sve igrače na raspolaganju, definitivno ima o čemu da razmišlja. I neće mu biti drago zbog ovog rezultata.

Ipak je Liverpul prvak Evrope. A početak sezone je iza ćoška...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading