VEČITI SIROTINJA ZA EVROPSKE VELIKANE!

Autor:

Sport

29.07.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka. Reči Petra Petrovića Njegoša Crvena zvezda i Partizan pokušavaju da dokažu i na početku ove sezone, praveći timove za velika dela. A za sada su na pojačanja zajedno izdvojili nepuna dva miliona evra - 1,55 miliona na Marakani i samo 340.000 u Humskoj. Gledajući ostale najveće gradske derbije u Evropi, odnosno rivalstva, naši najveći klubovi pojačavaju se za siću i deluju kao obična sirotinja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Juventusa i Intera iz Milana

BARSA POSUSTALA

Poređenja radi, madridski derbi samo u dosadašnjem toku prelaznog roka ojačao je za 546,5 miliona evra imajući u vidu da je Real za Luku Jovića, Edena Azara i ostale asove platio 303 miliona, a Atletiko 243,5 miliona. U španskom rivalstvu ne treba zaboraviti ni Barselonu sa 237 miliona izdvojenih za pojačanja.

Najveći srpski klubovi ovog leta potrošili 1,89 miliona evra. Poređenja radi, Real i Atletiko do sada spiskali već nestvarnih 546,5 miliona.

Na jačanje ekipa Mančester siti je izdvojio 90 miliona, a Junajted 72. Italijanski Inter je iskeširao 85,5 miliona, a Milan 52, dok je torinski Juventus dao više nego oni zajedno, odnosno 151,5 miliona.

Žoao Feliks

U najjačim nemačkim i francuskim ligama ne postoje izražena gradska rivalstva, ali potrošeni budžeti nisu zanemarljivi. Tako su ljuti neprijatelji u Bundesligi Bajern i Dortmund potrošili 127,5, odnosno 118 miliona, a u Ligi 1 Lion 63 miliona, a PSŽ 50.

PARIRANJE NA TERENU

Ovih drastičnih razlika u budžetima za pojačanja svesni su svi koji iole prate fudbal. Međutim, sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela ističe u razgovoru za Srpski telegraf da oni i sa ograničenjima uglavnom sklope mozaik koji može povremeno da parira bogatašima.

RepublikaFoto: Starsport
Tomane i Mitar Mrkela

- Mi smo na ovakve razlike odavno navikli, ali to ne umanjuje zanimljivost našeg večitog derbija, odnosno želju i borbenost sa kojom igramo u Evropi. Imamo novca koliko imamo i sa tim gledamo da učinimo što više možemo. Finansijski nikad nismo mogli da pariramo klubovima o kojima govorite, ali videli ste šta možemo na terenu, koliko prošle godine u Ligi šampiona protiv Liverpula i PSŽ u Beogradu. Zbog toga ćemo gledati da našim navijačima donesemo radost i predstojećih godina - istakao je Mrkela.

KOLIKO SU POTROŠILI:

SRBIJA:

Crvena zvezda 1,55

Partizan 0,34

ŠPANIJA:

Real Madrid 303

Atletiko Madrid  243,5

ENGLESKA:

Mančester s.  90

Mančester j.  72

ITALIJA:

Juventus 151,5

Inter  85,5

NEMAČKA:

Dortmund 127,5

Bajern 118

FRANCUSKA:

Lion 63

PSŽ 50

* iznosi su u milionima evra, izvor Transfermarkt.de

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading