(VIDEO) Inijesta igrao protiv svoje Barselone, Katalonci osvojili Rakuten kup!

Autor:

Sport

27.07.2019

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije tu bilo takmičarskog tempa. Ni blizu. Oslabljena neigranjem Lionela Mesija i Suareza Barsa je odradila posao protiv japanskog Kobea i osvojila Rakuten Kup. Japanci su pružili dobar otpor, ali je na kraju tim Ernesto Valverdea stigao do zasluženog trijumfa – 2:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Karles Perez i Malkom

Trener Blaugrane Ernesto Valverde raspodelio je minutažu, pa je šansu dobilo 22 igrača. Najveće ovoletošnje pojačanje Antoan Grizman igrao je u špicu, nešto iza njega delovao je Riki Puig. Solidan otpor pružio je tim za koji igra Andreas Inijeta.

Veliki majstor fudbala je protiv nekadašnjeg kluba imao par karakterističnih poteza i savršenih „podvaljivanja“ lopti u prostor. Barselona je imala više šansi, najbolju je u prvom poluvremenu propustio Grizman.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serhio Buskets u duelu sa Andreasom Inijestom

Valverde je u nastavku promenio kompletnu postavu i mogao je da bude zadovoljan viđenim. Pre svega što je znake života počeo da pokazuje Brazilac Malkom. Bivši član Bordoa je imao razočaravajuću premijernu sezonu na Nou Kampu, bio je najjača karika Barsinog lanca uz mladog krilnog igrača Karlesa Pereza.

Upravo je Malkom u 59. minutu odlično podvalio loptu Perezu kome nije bilo teško da pogodio mrežu Kobea. Igrač prekomandovan iz B tima odlično je iskoristio minute. Možda nagovestio da bi mogao da bude adut Erneste Valverdea.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
David Vilja u dresu Visel Kobea

Barsa se u drugom poluvremenu oslanjala na tandem Malkom-Perez. Posle asistencije Brazilac je pogodio prečku, a tačku je stavio Perez u finišu. Levom nogom pogodio je dalji ugao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading