Sa zapada Evrope u Moskvu, Spartak dovodi dva top pojačanja!

Autor:

Sport

27.07.2019

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prilično slaba godina u Premijer ligi Rusije naterala je čelnike moskovskog Spartaka da reaguju i ovog leta ponovo ulože značajnija finansijska sredstva kako bi se tim naredne sezone vratio makar u trku za titulu. Četiri boda iz uvodna dva kola solidan su kapital za nastavak sezone, ali utisak je da Spartaku nedostaje letalnost u ofanzivnom delu. Zbog toga je klupska uprava dogovorila dva TOP pojačanja - Gastona Pereira i Andrea Širlea!

RepublikaFoto: twitter.com/Fratrija
Navijači Spartaka iz Moksve

Uprkos inicijalnim informacijama da je agent Pako Kasal zaustavio transfer u Spartak jer se čeka poziv Votforda, ruski Sport Ekspres javlja da je Urugvajac ipak prihvatio da se preseli u Moskvu, za šta će PSV dobiti 14.000.000 evra.

To je za milion evropskih novčanica manje od onoga što je prethodnih dana bilo pominjano. Veliku ulogu u ovoj priči odigrao je sam PSV, koji je od Kasala tražio da prestane da se meša u rad kluba i da ne muti razum igraču, posle čega je dogovor pao vrlo brzo. 

Pereiro je prošle sezone skupio deset golova na 27 utakmica, a najbolje se snalazi na pozicijama ofanzivnog veznog, ali i na oba napadačka krila. 

S druge strane, nemački Skaj javlja da je Širle takođe jako blizu prelaska u Moskvu. Širle se vratio u Dortmund posle pozajmice u Fulamu i trenutno radi individualno pošto ga Lusijen Favr ne vidi u svom timu i ima dozvolu da promeni sredinu. Spartak i Dortmund su dogovorili jednogodišnju pozajmicu uz opciju kupovine postavljenu na 8.000.000 evra.

U ovom trenutku čeka se samo da Širle prihvati lične uslove saradnje s novim klubom, a navodno je sa upravom Spartaka imao "vrlo dobre razgovore", tako da ne bi trebalo da bude prepreka u realizaciji ovog transfera. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading