Jesen velikih akcija za "orlove"

Autor:

Sport

27.07.2019

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovog leta aktuelne su borbe naših najboljih klubova da obezbede ''evropsku jesen'', a kada jesen dođe, na scenu će stupiti i naše reprezentativne selekcije.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

Fudbalski savez Srbije je na svom sajtu objavio raspored utakmica svih naših nacionalnih selekcija, a sve počinje 7. septembra, kada naša ''A'' reprezentacija nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, utakmicom protiv Portugala na stadionu ''Rajko Mitić'', koju će obeležiti i debi novog selektora ''Orlova'' Ljubiše Tumbakovića.

Tri dana kasnije naš nacionalni tim gostuje u Luksemburgu, zatim u oktobru gostujemo Litvaniji (14. oktobar) a u novembru slede novi susreti sa Luksemburgom (14. novembar) i Ukrajinom (17. novembar), za kraj kvalifikacija.

Šta je sa ostalim našim selekcijama?

- Mlada reprezentacija (U21) počinje novi ciklus kvalifikacija za kontinentalno takmičenje, a do kraja 2019. godine "Orliće" očekuje šest duela. Prvi već 6.septembra u Rusiji, a četiri dana kasnije bićemo domaćini Letoniji. U oktobru sledi gostovanje Bugarskoj (11.oktobar), odnosno Poljskoj (15.oktobar). U novembru ćemo biti dva puta domaćini, 15.novembra Estoniji i četiri dana kasnije Rusiji.


- Srbija će biti domaćin prvog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo omladinaca, a rivali našim momcima biće Rumunija (8.oktobar), Litvanija (11.oktobar) i Španija (14.oktobar). Prethodno će u septembru (6.-10.) omladinci igrati na turniru "Stevan Vilotić-Ćele", rivali su Izrael, Mađarska i Crna Gora.

- U oktobru kadete očekuje prvi krug kvalifikacija za plasman na Evrospko prvenstvo, a rivali su nam Letonija (24.oktobar), Belorusija (27.oktobar) i Mađarska (30.oktobar). Domaćin turnira je Belorusija.

- Aktivnosti će imati i selekcije koje nisu takmičarske (U18), mlađa omladinska imaće dve provere u Italiji(septembar), u novembru dva meča u Severnoj Makedoniji a u decembru sledi odlazak na tradicionalni turnir u Izraelu. Mlađi kadeti (U16) u avgustu (21.-25.) učestvuju na turniru “Zvezdani put” u Moskvi, gde će igrati protiv Rusije, Uzbekistana i Turske.  U novembru slede dva prijateljska duela sa Slovačkom.
 

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Ljubiša Tumbaković

- U kvalifikacijama za plasman na Svetsko prvenstvo startuje i naša “A” futsal selekcija, kvalifikacije se održavaju u Francuskoj od 26.do 31.oktobra a u grupi se nalaze Francuska, Belgija, Švajcarska i Srbija. Naši majstori fudbala na petoparcu imaće I dve provere, rival je Holandija 23. i 24. septembra. Ostale futsal selekcije nemaju kvalifikacione mečeve do kraja 2019. godine, igraće samo prijateljske utakmice.


- Ženska "A" selekcija počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se održava u Engleskoj 2021. a premijerni meč igraće u Kazahstanu 1. septembra. U oktobru naše devojke imaju dva meča, 5. oktobra odlaze u Severnu Makedoniju a tri dana kasnije bićemo domaćini reprezentaciji Austrije. Novembar je rezervisan za susret sa Francuskom u gostima (9.novembar).

- Naše kadetkinje (U17) tražiće vizu za drugi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u duelima sa Češkom, Ukrajinom i Gruzijom, a turnir se održava u SC FSS u Staroj Pazovi od 20. do 26. oktobra. Domaćin EP biće Švedska u maju 2020. godine.

- Omladinke takođe imaju duele u prvom krugu kvalifikacija, turnir se održava u Belorusiji od 2. do 8.oktobra. Rivali Srbiji biće Belorusija, Engleska i Kipar. Domaćin EP je Gruzija od 21.jula do 3. avgusta 2020. godine.

- Jesen velikih izazova i svi se nadamo dobrih rezultata - poručuju iz FSS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading