KRALJ: MOMCI, BRAVO, ali ne zaboravite blamažu od Šamroka!

Autor:

Sport

27.07.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan je jednom nogom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope nakon pobede u gostima protiv anonimnog velškog Konahs kija golom Aleksandra Šćekića (1:0). Međutim, pred crno-belima je još 90 minuta revanša pre nego što se mislima okrenu potencijalnom duelu sa boljim iz para Malatijaspor - Olimpija (prvi susret 2:2).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivica Kralj

BEZ PRAVA NA KIKS

Na to upozorava i nekadašnji golman u Humskoj Ivica Kralj, poučen bolnim iskustvom iz prošlosti.

- Bravo, momci, prolaz u narednu fazu je blizu, ali ne sme da bude opuštanja. Ne smemo da zaboravimo 2011. i eliminaciju od Šamroka u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. I to usred Beograda, gde je bilo 2:1 za Irce nakon produžetaka, a posle 1:1 na njihovom terenu. Nedaj bože da se to ponovi, škola je tada skupo plaćena. Ovi Velšani su možda poluamaterska ekipa, ali već su napravili jedno čudo kada su izbacili favorizovani Kilmarnok u Škotskoj. To tera na oprez jer će oni sigurno još jednom zaigrati iznad svojih realnih mogućnosti u želji da što duže budu na velikoj sceni. Mislim da klub kalibra Partizana sebi ne sme da dozvoli takav kiks - istakao je Kralj.

RepublikaFoto: FK Partizan
Zoran Tošić je "mučio" odbranu Konahsa

Iskusni čuvar mreže, potporu za optimizam nalazi u razlici u klasi, što su Velšani i priznali, ali i činjenici da "parni valjak" deluje sve bolje na terenu. Nekadašnji reprezentativni golman očekuje još veće uigravanje do utakmice koja će se u Humskoj igrati narednog četvrtka (21.00), ali ne želi da priča o narednom rivalu dok ovde posao ne bude odrađen.

8 GODINA PROŠLO OD DEBAKLA PROTIV ŠAMROKA!

JOŠ TREBA UIGRAVANJA

- Pobeda na gostovanju puno znači na putu do Lige Evrope, to je za sada najbitnije. Bila je to tvrda utakmica, čak i pregruba, o čemu su pričali i fudbaleri. Partizan je samo jednom uspeo da matira odbranu Konahs kija, ali biće to sve mnogo bolje sledeće nedelje. Videli smo kod momaka želju, sad samo još da se uigraju još bolje. Zbog svega me ne zanima da li će Partizan posle na megdan Slovencima ili Turcima, neka idu meč po meč - jasan je Kralj.

Šćekić: Ubedljivije u revanšu!

Od prognanika do junaka za mesec i po dana. Taj put prošao je Aleksandar Šćekić (27) jer su ga navijači Partizana uvredljivim transparentima terali iz kluba jer je igrao za Crnu Goru protiv lažne države Kosovo. On je na sve odgovorio golom, pa ne želi da priča ni o čemu sem o fudbalu.

- Mnogo smo kvalitetniji. U Velsu je teren bio jako suv i u lošem stanju, a u Beogradu je izvanredan. Zato će nam biti lakše za igru, rezultat će biti još ubedljiviji za nas - istakao je napadač crno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading