Ikona Atletik Bilbaa: Pobedio rak dva puta i potpisao najduži ugovor u istoriji fudbala!

Autor:

Sport

26.07.2019

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna životna sudbina zadesila je fudbalera Atletiko Bilbaa Jeraja Alvareza. Iako ima svega 24 godine čak dva puta se suočio sa rakom testisa i oba puta ga je pobedio.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jeraj Alvarez

U klub sa San Mamesa stigao je 2008. godine kada je imao svega 11 godina. 13 godina kasnije iza sebe ima dve velike životne pobede - dva pobeđena raka testisa. Tim trijumfima postao je simbol baskijskog srca, jer se uspešno vratio fudbalu. Sada je zaslužio da potpiše i novi ugovor i to na neverovatnih 7 godina.

Pritom je postao i treći najvredniji igrač kluba, odnosno igrač sa trećom najvećom klauzulom - 70 miliona evra.

- Otkad sam se rodio moje je srce crveno-belo. Lezama (omladinska škola Atletika) mi je otvorila vrata kad sam imao 12 godina.

-Atletik me je izgradio u ovakvog igrača. Zajedno smo proživeli mnogo toga. San Mames, saigrači, navijači... A najvažnija stvar na svakom putovanju je društvo s kojim putuješ. Moja avantura u Atletikovom dresu je počela još kad sam bio dečak. I nek potraje još godinama - rekao je Alvarez pri potpisivanju novog ugovora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading