De Liht na debiju savladao Bufona: Juve na penale bolji od Intera

Autor:

Sport

24.07.2019

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U duelu Internacionalnog Kupa Šampiona igranom u kineskom Nanđingu, Juventus je savladao Inter nakon boljeg izvođenja penala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Matijas de Liht

Rezultat nakon 90 odigranih minuta bio je 1:1, da bi u penal seriji briljirao Bufon i sa tri odbrane doneo trijumf Staroj dami (4:3).

Inter je poveo u desetom minutu, autogolom Matajsa De Lihta. Holanđanin je prvi put zaigrao u startnoj postavi Juvea nakon transfera u Ajaksa, ali nije imao sreće jer je posle kornera poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Juventus uspeva da izjednači u 68. minutu, golom Kristijana Ronalda iz slobodnog udarca. Lopta je nakon njegovog šuta pogodila živi zid i prevarila golmana Handanovića.

Pošto nije bilo pobednika nakon 90 minuta, izvođeni su penali, a Bufon je uspeo da odbrani već prvi penal koji je izveo Ranokija.

Kasnije je zaustavio šut i Longa i činilo se da je to dovoljno za trijumf Juvea.

Ipak, prvo Rabio, pa potom Bernardeski su bili neprecizni, i Inter se vratio u život, ali je Bufon još jednom bio sjajan i pročitao je Valera.

Odlučujući gol za šamiona Italije postigao je mladi Turčin Demiral, pojačanje iz Sasuola. 

Ovo je prvi trijumf Juventusa na turniru, gde je prethodno poražen od Totenhema 2:3. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading